23948sdkhjf

Vinder-kok: Jeg bliver måske nødt til at sige mit job op

24-årige Morten Falk er Danmarks nye Bocuse d’Or-håb
I et virvar af jubelråb og klapsalver blev den 24-årige kok Morten Falk fra restauranten Kadeau i København tirsdag en ualmindeligt glad mand. På Copenhagen Food Fair i Bella Center blev han kåret som Danmarks deltager ved de europæiske Bocuse d’Or-mesterskaber for kokke i Ungarn næste år.

- Jeg er superstolt og superglad. Og jeg bliver måske nødt til at sige mit job op, så jeg får tid til at forberede mig, sagde han til Food Supply umiddelbart efter afgørelsen.

Morten Falk og de tre øvrige deltagere i konkurrencen - Mette Hvarre Gassner fra Restaurant Ti Trin Ned, Rasmus Munk fra Tree Top og Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum - havde seks timer til hver at forberede to retter mad til 12 kuverter: En forret med torsk og østers og en hovedret med gris. Resultaterne blev bedømt af 10 særdeles fagkyndige dommere, som altså slet ikke kunne stå for Morten Falks evner.

Nåede kun at få en tår øl

Vinderen er uddannet på Henne Kirkeby Kro ved Esbjerg, og det skinnede faktisk igennem i hans vindermenu.

- Jeg ville gerne lave noget fra min hjemegn, og derfor var der på min fisketallerken også en bakskuld - en røget, saltet og tørret ising fanget ved Fanø, påpegede han.

Hvad var sværest i konkurrencen?

- At holde fokus i seks timer i træk. Og uden at få mad og vand. Jeg nåede kun at få en tår øl, konstaterede Morten Falk.

Med sig som assistent i Bella Center havde han Jakob E. Pedersen, som er i gang med sit første år som elev på Kadeau - og som blev så begejstret, da vindernavnet blev råbt op, at han tabte sin kokkehue ...

Målet er Lyon

Morten Falk blev sidste år kåret til Årets Kok i Danmark.

Ved Bocuse d’Or-konkurrencen i Budapest i foråret 2016 skal de 10 bedste europæiske kokke findes. Går Morten Falk videre derfra, skal han i januar 2017 kæmpe mod kokke fra hele verden i Bocuse d'Ors berømte kokke-VM i Lyon i Frankrig.

Blandt dommerne i Bella Center var kokken Rasmus Kofoed, der vandt guld som Danmarks repræsentant i 2011. Også fem andre tidligere, danske finaledeltagere var med i dommerpanelet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062