23948sdkhjf

Fødevareindustrien kan få en enorm regning

Rapport: Lavere grænseværdier i emballage koster hundreder af millioner
Hvis Danmark sænker grænseværdierne for brugen af det hormonforstyrrende stof bisphenol A til et niveau langt under EU’s anbefalinger, vil det kunne koste den danske fødevareindustri et trecifret millionbeløb.

Det skriver fodevarewatch.dk med henvisning til, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) ønsker en dansk grænseværdi for bisphenol A på 0,7 mikrogram pr. kilo kropsvægt pr. dag. Det europæiske fødevareagentur EFSA anbefaler en grænse på 4 mikrogram pr. dag. Stoffet bruges blandt andet i fødevareemballager til dåser og skruelåg med svejsninger.

Kortere holdbarhed

Ifølge webportalen konkluderes det i en rapport, som professor Henning Otte Hansen fra Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet har udarbejdet for Fødevareministeriet, at danske grænseværdier 0,7 mikrogram vil kunne koste den danske fødevareindustri omkring 350 millioner kroner.

Udgifterne kan ifølge rapporten blandt andet henføres til merpris på emballage og meromkostninger på grund af kortere holdbarhed.

Rapporten nævner også, at hvis grænseværdien sænkes til 0,7 mikrogram pr. kilo, så vil omkring halvdelen af virksomhederne formentlig fortsætte brugen af bishenol A-holdig emballage, mens de resterende vil finde løsninger, der slet ikke indeholder stoffet.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078