23948sdkhjf

Carlsberg stopper smørelsen - uanset konsekvenserne

Slut med at betale for at få tingene til at glide
Bryggerikæmpen Carlsberg har strammet sin kurs over for ansatte, der benytter sig af smørelse, skriver business.dk.

Tidligere var det tilladt for Carlsbergs ansatte at lægge penge på bordet for at få en hurtigere behandling hos fremmede landes myndigheder. Det er slut nu. Bryggeriet vil ikke længere tolerere, at de ansatte bruger selv meget milde former for bestikkelse.

Topledelsen har indført et totalforbud mod alle former for bestikkelse på de 140 markeder, hvor Carlsberg opererer. Tidligere var det kun bestikkelse, som var forbudt hos Carlsberg. Men nu er også såkaldt »facilitating payment« – på dansk »smørelse« – blevet en del af bryggeriets nultolerance-politik, skriver portalen

Villig til at tabe vigtige kunder

De ansatte hos Carlsberg skal tage den nye kurs helt bogstaveligt - også selv om det kan koste vigtige kunder og tabt indtjening. Som et eksempel oplyser Carlsberg til Berlingske, at firmaets medarbejdere ikke længere må lade sig friste af en sagsbehandler, som tilbyder at udstede et visum hurtigere mod, at sagsbehandleren får 50 dollars som smørelse.

I sådanne tilfælde skal Carlsberg-medarbejderen takke nej, selv hvs det kan indebære flere dages forsinkelse og tabet af en mulig kunde. Også toldere eller grænsevagter, der kræver smørelse for at slippe Carlsberg-folk let igennem, skal have et klart nej tak.

Overtrædelse af de skærpede regler kan føre til en fyring.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078