23948sdkhjf

Nyt madmarked forærer overskudsvarer væk

Kødbyens Mad & Marked: Det er en selvfølge, ikke en pligt
Når Kødbyens Mad & Marked i København lørdag åbner for første gang med tonsvis af hjemmelavet mad og friske råvarer, bliver der også premiere på et samarbejde med Fødevarebanken.

De overskydende råvarer efter de nye lørdagsmarkeder vil således blive overdraget til Fødevarebanken, som bringer dem videre til socialt udsatte i hovedstadsområdet.

- Ingen har interesse i, at god mad ender som skrald. Det er en naturlig del af måden at drive en fødevarevirksomhed på i dag at have fokus på bæredygtighed. Det er en selvfølge og ikke en pligt, og man vinder meget mere, end man smider ud, siger en af kræfterne bag Kødbyens Mad og Marked, Simon Bacon Aldinger Kullegaard.

- Meget positivt

I Fødevarebanken glæder man sig over samarbejdet, som både kan vise københavnerne, at det nye marked i byen tænker bæredygtigt, og give nogle gode råvarer til dem, der ikke har så meget.

- Det er meget positivt at mærke, hvordan nye initiativer i København som Kødbyens Mad og Marked er bevidste om at udnytte deres varer bedst muligt. Og vi kan viderebringe dem til mere end 60 krisecentre, herberger og væresteder, hvor vi ved, de vil blive modtaget med stor begejstring, fastslår Jesper Ingemann, presseansvarlig i Fødevarebanken.

Kødbyens Mad & Marked regner med omkring 70 stadeholdere og tusindvis af gæster til de nye markedsdage, som fortsætter hver lørdag indtil september. På hver markedsdag dukker Fødevarebankens kølebil op ved 17-tiden for at modtage overskudsvarer fra stadeholderne.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094