23948sdkhjf

Topmoderne teknik sætter fokus på chilifjæs og ubevidste madvalg

Fødevarefolk - og alle andre - kan blive meget klogere i Valby i weekenden
Hvor sej er du til chili – og kan ny teknologi afsløre det? Hvad siger en gåtur i et virtual reality-supermarked om dine ubevidste valg? Og kan smart kamerateknologi koblet med vægte virkelig aflæse, hvor mange proteiner, fedt og kulhydrater, der er på din tallerken?

Det er nogle af de spørgsmål, man i weekenden kan få svar på i Valby, hvor Aalborg Universitet København fredag og lørdag flytter en del af laboratorierne ud til indkøbscenteret Spinderiet.

Universitetet medbringer blandt andet en såkaldt facereader, som med webkamera og software aflæser folks ansigtsudtryk, når de spiser chili, og sammenligner med 100.000 kendte ansigtsreaktioner. Testpersonerne kan få tilsendt billede og film med ansigtsreaktion og resultat på e-mail - og dele testen på YouTube, hvis de har lyst ...

Briller, sensorer og en handske afslører alt

Et andet avanceret indslag handler om at vise, om deltagerne kan "nudges". Gæsterne i Spinderiet kan således gå på opdagelse i universitetets virtual food choice simulator, hvor avancerede virtual reality-briller, Walk’n Find-bevægelsessensorer og en Grab’ n Choose-handske afdækker folks ubevidste madvalg i supermarkedet eller ved tag-selv-bordet.

Mulighederne bliver præsenteret af studerende fra universitetets Foodscape Lab og Multi-Sensory Experience Lab, og med sig har de også en dims, der kan beregne næringsværdierne i et måltid mad. Med vægt, kamera, og software har de skabt the Dietary Intake Monitoring System.

- Vis os din tallerken og vi fortæller, hvor mange proteiner, kulhydrater og fedt der er i dit måltid. DIMS hjælper småtspisende ældre og syge. Men kan også overvåge og nedbringe madspildet i det offentlige, lyder beskrivelsen af systemet.

Forskningens døgn-aktiviteterne er at finde i Spinderiet fredag klokken 16-18 og lørdag klokken 11-15.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078