23948sdkhjf

Små landmænd i oprør mod Danish Crown

Små svinebønder i Kolding er trætte af Danish Crown. Slagteriet udbetaler nemlig kun tillæg til de største svineproducenter.
Men det er ikke fair, mener landmand Jens Christian Hertel, der er med i Kolding Herreds Landbrugsforenings fokusgruppe for svin. Her er holdningen, at ordningen er udtryk for en omvendt Robin Hood, skriver DR Trekanten.

- Som producent af slagtesvin, der er man i forvejen hårdt presset på økonomien. Det er frustrerende at se at andre producenter - i kraft af, at de leverer mange svin - kan opnå nogle tillæg fra Danish Crown, som vi dybest set ikke mener er berettiget, siger han.

Derfor er han sammen med andre landmænd i området ved at lave et selskab, der skal sælge grise til Danish Crown. På den måde kan nå op på de 40.000 grise om året, der er nødvendige for at få udbetalt det højeste tillæg.

Men det er en besværlig omvej for de små producenter, mener Jens Christian Hertel.

Danish Crown mener, at ordningen har været til gavn for alle. Den blev indført for at holde fast på de store - og det er lykkedes, fortæller pressechef Jens Hansen.

- Danish Crown, og dermed fællesskabet, fik flere af de store leverandører tilbage. Dermed skabte vi en bedre økonomi til glæde for alle andelshavere - altså for alle ejerne, siger Jens Hansen, der understreger, at Danish Crown er klar til at lytte til landmændene, og løbende evaluerer selskabets ordninger.

Kilde: /Ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125