23948sdkhjf

Slagteriskole vil fusionere med ZBC

En sammenlægning er nødvendig, konstaterer bestyrelsesformand
Underskuddet på Slagteriskole Roskilde var ni millioner kroner sidste år, og der er udsigt til underskud i både 2015 og 2016.

Samtidig blev bygningerne i 2014 med et pennestrøg 40 millioner kroner mindre værd, fordi de var sat for højt.

Det er baggrunden for, at slagteriskolen nu forsøger at blive lagt sammen med ZBC, Zealand Business College, skriver Dagbladet Roskilde.

- Vi håber selvfølgelig, at Undervisningsministeriet godkender det, og det mest optimale vil være med tilbagevirkende kraft fra 1. januar, siger Anja Trier Wang, bestyrelsesformand for Uddannelsescentret i Roskilde - Slagteriskolen.

Hun understreger, at en sammenlægning er nødvendig:

- Udsigt til et yderligere ikke ubetydeligt underskud i år og næste år er ikke en holdbar situation.

Plan er skrevet under

Bestyrelserne hos Slagteriskolen og Zealand Business College har torsdag efter ekstraordinære bestyrelsesmøder underskrevet en sammenlægningsplan, der skal godkendes af Undervisningsministeriet.

Slagteriskolen fortsætter i Roskilde, selv om man efter planen bliver makker med ZBC, der har afdelinger i Ringsted, Næstved og Vordingborg, skriver Dagbladet Roskilde.

- Først og fremmest vil sammenlægningen betyde, at vi kan bevare uddannelserne i Roskilde, og på sigt håber vi, at vi kan udvide. Det vil være en fordel for både elever og undervisere, siger Anja Trier Wang til avisen.

Men første prioritet er en genopretning af økonomien.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094