23948sdkhjf

Hedegaard har udviklet "sensationel" proteindrik

Drik baseret på æggehvider bliver præsenteret på verdens største fødevaremesse i næste uge
Hedegaard Foods har udviklet en af verdens første æggehvide-baserede proteindrikke. Proteinindholdet er rekordhøjt, og produktet er helt rent uden konserveringsmidler, laktose og fedt. Samtidig har White, som drikken hedder, ifølge Hedegaard en fantastisk smag, og æggefirmaet er alt i alt ikke bleg for at omtale nyheden som "sensationel".

Proteindrikken præsenteres i næste uge på verdens største fødevaremesse, Anuga i Køln i Tyskland.

I en pressemeddelelse oplyser Hedegaard, at virksomheden har brugt fire år på at udvikle det helt nye produkt, der kan komme til at ændre den måde, som blandt andet fitness- og træningsfolket indtager protein på.

Proteindrikken har kun én hovedingrediens, nemlig æggehvide. Og det er ifølge Hedegaard "genialt", fordi protein fra æg anvendes i mange sammenhænge som reference, når kvaliteten af protein skal vurderes.

Ingen æggesmag

- Vi har fundet en proces, hvor vi kan fjerne enhver fornemmelse af æg og give æggehviden samme viskositet som mælk. Så vidt vi ved, er vi de første i verden, der har gjort det på den måde, siger administrerende direktør Ivan Noes Jørgensen fra Hedegaard Foods.

White indeholder 1 gram protein pr. 10 milliliter, hvilket er mere end de fleste andre proteindrikke. Og da den udelukkende er baseret på æg, indeholder White ingen laktose og heller intet fedt.

- Det har været vigtigt for os at holde produktet så rent som muligt, og det kan vi gøre på grund af æggehvidens unikke egenskaber. Eksempelvis har vi ingen konserveringsmiddel i, og alligevel kan drikken holde sig otte uger på køl. White er udelukkende tilsat naturlig smag og farve, siger produktchef Tom Markussen Jensen fra Hedegaard Foods.

Stort potentiale

White produceres foreløbig i fire smagsvarianter og kommer i danske detailhandelsbutikker fra januar 2016. Inden da skal det som nævnt præsenteres for hele verden på næste uges Anuga-messe i Køln.

Hedegaard Foods forventer, at White har et meget stort potentiale, da der generelt er stor efterspørgsel efter produkter med højt indhold af kvalitetsprotein i hele verden:

- Vi producerer White i Danmark, og så længe produktet er på køl, kan det transporteres relativt langt. Vi har en forventning om at nå bredt ud og at nå en omsætning på et tocifret millionbeløb allerede i 2016, siger Ivan Noes Jørgensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093