23948sdkhjf

Thorsens Chipskartofler skaber ny online gennemsigtighed

Kunderne kan nu kende kartoflerne, før de ser dem
Som den første europæiske leverandør af kartofler til chipsproduktion tilbyder Thorsens Chipskartofler i Sunds nu sine kunder adgang til et online informationssystem med individuelle data til hver enkelt kunde. I systemet er det muligt for kunden at se detaljerede informationer om kvaliteten af de kartofler, som er på vej.

I forvejen leverer Sunds-virksomheden kartofler ud fra konceptet ”just-in-time” Det betyder, at kunden med få dages varsel kan bestille kartofler til levering på klokkeslæt. Allerede i dag kvalitetstestes alle kartoffelleverancerne, og resultaterne sendes til kunderne. Men nu investerer Thorsens Chipskartofler i et nyt, topmoderne laboratorium til kvalitetsanalyse samt i et automatisk dataopsamlingssystem til registrering af både sporbarhed og kvalitet.

Den automatiske dataopsamling minimerer risikoen for fejl og betyder, at resultaterne fra kvalitetsanalyserne bliver tilgængelige for kunderne via det nye onlinesystem.

- Vores kunder kender deres kartofler, før de ser dem, siger direktør Erik Thorsen.

- Unik for branchen


Den nye gennemsigtighed i leverancen, som ifølge Thorsen er unik for branchen, har den store fordel for chipsproducenterne, at det er muligt tidligt at forberede produktionen til kartoflernes kvalitet. Det giver bedre chips og en mere effektiv produktion. Alle informationer om leverancer bliver samlet digitalt ét sted, hvilket gør det nemt for kunden også at genfinde historiske data med henblik på analyse.

Investeringen kommer blot tre år efter, at Thorsens Chipskartofler investerede 26 millioner i et af Nordeuropas mest avancerede vaske- og sorteringsanlæg.

- Jeg forventer, at denne nye investering vil bidrage væsentligt til en fortsat positiv udvikling af virksomhedens eksport, som er steget med 60 procent siden investeringen i 2012. Industrien har et stort behov for viden om de råvarer, der anvendes - og den viden kan vi nu som de første levere online, siger Erik Thorsen.

Den nye investering står færdig 29. oktober, hvor det fejres med et åbent hus-arrangement sammen med en markering af Erik Thorsens 60-års fødselsdag.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112