23948sdkhjf

Ægtepar sælger nødder fra hele verden

Sagde lederjob op for at satse fuldt ud på Vangsgaard Treat
I Børkop ved Fredericia er ægteparret Rikke og Allan Hurup Vangsgaard gået næsten all in på nødder.

"Næsten" af to årsager: Dels fordi kun Rikke Hurup Vangsgaard har sagt sin lederstilling op for at arbejde på fuld tid i Vangsgaard Treat, som deres virksomhed hedder. Og dels fordi de ikke kun sælger nødder, men også tørret frugt og såkaldte super foods, eksempelvis chiafrø og tørrede morbær.

- Men det er vores nødder, vi vil være kendt for, fastslår Rikke Hurup Vangsgaard, som sammen med sin mand fik ideen til forretningen efter en ferie i Thailand for et par år siden.

- Vi har altid slæbt masser af nødder med hjem, når vi har været ude og rejse, og så kom vi til at tænke på, at der må være andre, der har det på samme måde. Så vi besluttede at begynde at importere, fortæller hun.

Lukke eller satse

En webshop blev lavet, en stribe leverandører blev besøgt, prøver fra hele verden blev bestilt - og "tonsvis" af forskellige nødder blev prøvetygget og vurderet, inden webshoppen åbnede i august 2014.
Den drev ægteparret sideløbende med, at de begge have ledende stillinger; hun hos nikotintyggegummifirmaet Fertin Pharma, han hos Arla Foods.

- Vi har også to døtre, og omkring påsken 2015 var der så travlt i butikken, at vi sagde "puha, hvad gør vi?" Enten måtte vil lukke firmaet, eller også måtte vi gå ud og satse. Det er mig, der brænder mest for det, så det endte med, at jeg sagde mit job op, fortæller Børkops kvindelige nøddeforhandler, som siden november har arbejdet med Vangsgaard Treat på fuld tid.

Hun oplyser, at salgskurven bare er steget og steget siden sommeren, og at salget nu ligger mindst 200 procent over de samme måneder for et år siden.

Mødenødder i vækst

Til at begynde med solgte ægteparret varerne dels i webshoppen og dels på markeder rundt omkring. Men der er nu også ved for alvor at komme gang i salget til firmaer, som gerne vil tilbyde nødder i forbindelse med møder, og til eksempelvis frisørsaloner.

Antallet af varenumre er oppe på omkring 35, og "ork ja, der kommer flere".

Nødderne kommer fra USA, Bolivia, Australien, Kenya og Vietnam, og Vangsgaard Treat stiller høje krav: Det skal være nødder af den bedste kvalitet, hvad angår både friskhed, sprødhed og størrelse.

- Vi køber altid de største, vi kan få, konstaterer Rikke Hurup Vangsgaard.

- Ikke ret mange danske forhandlere satser på den selektive forbruger, som vil betale 20-30 kroner ekstra pr. kilo for at få kvalitet. Det vil nogle gerne, og det er dem, vi satser på. Og så satser vi også på at differentiere os fra konkurrenterne på vores kundeservice, tilføjer hun .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095