23948sdkhjf

I dag lukker og slukker Danish Crown i Faaborg

Efter 127 år blev de sidste stykker kød skåret i går
Danish Crown-slagteriet i Faaborg er helt og aldeles fortid fra i dag. De sidste stykker bacon blev skåret i går , og i dag siger de resterende 76 ansatte officielt farvel, skriver tv2.dk.

Beslutningen om at lukke slagteriet i Faaborg, hvor der er blevet slagtet i 127 år, blev offentliggjort for to år siden. Dengang var der 400 ansatte.

En lille del er gået på pension eller er langtidssygemeldte. 159 har fundet nyt job, men 133 medarbejdere står ifølge TV2 stadig uden arbejde.

- En tung dag


- Det er en tung dag at være her i Faaborg på. Vi har godt nok vidst det i et par år, men det er ikke det fede job at skulle herned i dag, siger Jens Hansen, pressechef hos Danish Crown

- Man kan ikke lade være med at tænke på, hvad det er for en fremtid, der møder dem hernede, tilføjer han.

Cirka halvdelen af produktionen på Faaborg-slagteriet er blevet rykket til Danish Crowns slagteri i Blans i Sønderjylland, som i den forbindelse har ansat cirka 80 ekstra medarbejdere og næsten fordoblet produktionen af bacon, skriver JydskeVestkysten. I den nærmeste fremtid skal der ifølge avisen ansættes yderligere 16-17 nye i Blans, som dermed nærmer sig de 1.100 medarbejdere.

Cirka 200 af dem arbejder med at producere 700 tons bacon om ugen.




Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078