Konkurser kostede to job om dagen i 2015

Antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen steg med 12 procent fra 2014 til 2015.

4.029 danske virksomheder gik konkurs i løbet af 2015, og af disse kom 315 fra hotel- og restaurationsbranchen. Det er en stigning på 12 procent fra 2014 til 2015.

Det viser en ny opgørelse fra eStatistik og FSR – danske revisorer baseret på data fra Danmarks Statistik.

Her skiller hotel- og restaurationsbranchen sig negativt ud som en af få, der har oplevet en stigning i antallet af konkurser i 2015 sammenlignet med 2010. For alle brancher som helhed er der i samme periode tale om et fald på 38 procent.

Omsat til årsværk mistede hotel- og restaurationsbranchen 782 fuldtidsstillinger i 2015, og det er faktisk et fald på 18 procent i sammenligning med 2010.

Halvunge virksomheder i farezonen
Det er i øvrigt de 3-5-årige virksomheder, som oftest går konkurs, mens konkurser sjældnest rammer nystartede virksomheder med mindre end tre års eksistens. Som noget helt nyt overhalede virksomheder med mere end 10 års levetid de 6-10-årige virksomheder i konkursstatistikken for 2015.

Geografisk er det især kommunerne i Sydsjælland, Fyn og Sydjylland, der har haft en vækst i antallet af konkurser, mens Nordsjælland og Midt- og Vestjylland har færre konkurser i 2015 sammenlignet med 2014.

Læs hele analysen fra FSR – danske revisorer her – og se udvalgte statistikker om konkurser herunder.


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Café-kæde sælger billig Arla-suppe til 10-dobbelt pris

Ny fødevarefagmesse melder alt udsolgt

Kaffemand sælger halvdelen af sit livsværk

Muslinger skal give plads til flere havbrug

Millionprojekt vil finde sukker-alternativ

Carlsberg og Rynkeby på vej mod helt nye produkter

Fuldkornsfokus sætter rekord

Voksne danskere spiser mere usundt

Slikbaron får fem års fængsel for svindel

Espersen kan være på vej til England

Presset Novozymes nedlægger 198 jobs

Xocolatl flytter til gammel Fakta-butik

Johan Bülow rykker for alvor ind i Finland

Arla vil udforske det bæredygtige mejeri

Flere kyllinger fra Himmerland i køledisken

Carlsberg finder ny dansk landechef i egne rækker

Ny Løgismose-chef vil ud over stepperne

Den ny Løgismose Meyers-topchef Tørk Eskild Furhauge har udstukket den overordnede linje for fusionskoncernens fremtid

Hørkram vil have sunde chauffører

Sundhedstjek og nye vaner er kommet i fokus blandt en særligt sundhedsmæssigt udsat gruppe af medarbejdere: Nemlig lastbilchaufførerne

Easyfood takker nej til pengepose

Interessen var stor - alligevel har fødevarevirksomheden Easyfood takket nej til at få en finansiel partner ind i virksomheden

Banker holder igen over for iværksættere

Første spadestik er taget til mere mad-innovation

Gorm's pizzadej nu også i frysedisken

Silkeborg-slagter vokser voldsomt efter Lidl-aftale

Street food på vej til Helsingør

Lokale fødevarer i fokus i Gram

Flere virksomheder gik konkurs i 2016

Skipper tiltalt for ikke at nedkøle fisk

Ugens grin: En sjælden lidelse

Tuborg skifter slogan ... selvfølgelig

Euro Cater klar til at købe op

Cateringfirma knaldet igen og igen

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Food Innovation House klar til halvt spadestik

1

- Vi kan udvide senere

2

Chokoladeproducent går nu benhårdt efter luksusmarkedet

Så er Lagkagehuset på plads i London

Agri-Norcold har fået bedre overblik over fødevarerne

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Har du fået en ny kollega?

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Landmanden får billigere brændsel og øget dyrevelfærd!

NYHED fra Logitrans - pallevogn med vejesystem: Endnu mere fokus på effektivitet og tidsbesparelser

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Fra food trends til forretning

SEW-EURODRIVE 24 timers services

Ved du hvordan plastemballage til fødevare fremstilles?

Hysterese bremser/-koblinger fra ZF

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Ugens virksomhed: Selektro A/S

Vil du helt tæt på beslutningstagerne indenfor Food Tech området i Sydtyskland?

Skal du med til netværksmøde i Danish Fish Tech Group d. 1. februar hos MAN Diesel & Turbo?

Bestil tryksager on line.og spar mange penge

Jens S. Transmissioner A/S er blevet medlem af Taastrup Erhvervsråd

Har du problemer med statisk elektricitet?

TekniClean udgiver ny personalehåndbog

Styrket Innovationsagent-ordning

Kvalitet og stabilitet med lukkede Promens beholdere

Susanne Støier har 25 års jubilæum hos DMRI Teknologisk Institut

Fisker Skanderborg klar med nye løsninger til fødevareindustrien

Udstillingslokalet i vores afdeling i København har fået en make-over - se ...

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Tekstilmaterialer til ventilation fra eget væveri

Bredt sortiment i blæsepistoler med verdensførende teknologi

Send til en kollega

0.273