- Jeg er ikke sådan en heldig en, der bare kommer let til det

Syv spørgsmål til indehaveren af blandt meget andet Skagen Køkkenet, Jesper C. Winter

Hvad er nøglen til din succes?
Hårdt arbejde! Og så masser af tålmodighed i baglandet, ikke mindst hos min kone, Didde. For mig er arbejdet en livsstil og en hobby, og jeg er ikke med i nogen hyggeklubber eller jagtforeninger eller sådan noget. Al min tid går med arbejdet og familien. Desuden er jeg rimeligt selvsikker: Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad mine mål er, og jeg har troen på det. Men succes kræver altså virkelig hårdt arbejde for mig - jeg er ikke sådan en heldig person, der bare kommer let til det.

Hvad er dit bedste råd til andre med en drøm om succes?
Du skal bare arbejde hårdt og være 100 procent fokuseret. Tro på det selv, for der er rigtig mange, som nok skal komme med de negative tanker. Det er selvfølgelig vigtigt at lytte, men inde i sig selv skal man tro 100 procent på sit projekt. Så skal man nok lære det hen ad den snoede vej, som jeg stadig er på vej ad.
Jesper C. Winter
- 35 år. Gift med Didde og far til to piger

- Uddannet kok og har arbejdet som kok i blandt andet London og på kongeskibet Dannebrog

- Begyndte i 2004 som køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant

- Blev direktør på fiskerestauranten efter tre år, derefter også forpagter og siden 2012 ejer

- Medejer af Skagen Bjesk

- Etablerede i oktober 2014 Skagen Køkkenet, som producerer blandt andet kiks, chips, småkager, sennep, ketchup og barbeque sauce. Bagværket bliver fremstillet og pakket i Skagen Køkkenets egne lokaler i Skagen, mens sennep, ketchup og barbeque sauce baseret på Jesper C. Winters opskrifter bliver lavet hos samarbejdspartnere

- Åbnede 25. februar også en Skagen Fiskerestaurant i stormagasinet Illum i København

Hvad er ellers vigtigt for at få succes i fødevarebranchen?
Først og fremmest ærlighed. Og så skal man tilbyde nogle produkter, som folk kan forholde sig til. Danskerne er vanvittigt dygtige i køkkenet, men man skal holde sig på et niveau, som folk forstår, og ikke gøre det sværere, end det er. Fokus skal være på, at det hele er godt og enkelt og med et twist af noget nyt, uden at det bliver for fancy.

Hvad er næste skridt for Skagen Køkkenet?
At forøge kendskabet til vores produkter og få det hele kørt ind i de rigtige baner. Vi skal have strømlinet produkterne, og vi skal have hele brand-delen på plads. Kort og godt, så skal vi have det hele skruet rigtigt sammen – det har vi ikke helt haft tid til, fordi tingene er gået rigtig stærkt i det første års tid, siden vi begyndte.

Hvor er Skagen Køkkenet henne om fem år?
Lige nu har vi cirka 50 varenumre, men om fem år er vi oppe på langt over 200. Jeg har planer om at udvide med blandt andet færdigpakkede convenience-måltider med fisk og skaldyr. Den ferskvareserie tror jeg rigtig meget på. Det kan for eksempel være fiskelasagne, der er klar til ovnen, eller fire fiskefileter pakket med rasp.

Hvordan lyder din ultimative drøm?
Min drøm er at bygge en ny fabrik og samle alle mine aktiviteter under ét tag, hvor vi også producerer de produkter, som vi her i begyndelsen får lavet ude hos samarbejdspartnere. Et sted, hvor det hele går op i en højere enhed. . Det skal være et fødevareunivers med eget røgeri og et stort, flot showroom, og så skal vi for alvor markedsføre Skagen som en by, der er kendt for kvalitet.


Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Fusion skal bane vej for nyt bryggeri

Sodavandsfabrikken Frem i Ribe er blevet købt af Haderslev-bryggeriet Fuglsang. Tilsammen skal de to have muskler til at bygge nyt bryggeri

Børn som pepperonibosser? Glem det!

Larsens og Ramsgaards børn må ikke overtage DK-Foods

Co-Ros safter gav en kvart milliard i overskud

Ekstrem situation: Slagtegrise køres til Tyskland

Slagteriarbejdere har genoptaget arbejdet

Ølpioner får Den Danske Ølpris 2017

Christian Skovdal Andersen hædret for "imponerende arbejde"

Ugens grin: Mirakelkur

1

Millionærer på pepperoni: Vi har også været heldige

Stifterne af DK-Foods har fulgt deres mavefornemmelser

DK-Foods ikke til at stoppe: Gør klar til ny udvidelse

Pepperoni-konger har 50.000 kvadratmeter at bygge på

Laksefirma klar til kæmpevækst

Orkla køber sig ind i SR Food

Danish Crown igen ramt af strejke

Magasin bobler af fødevareindustri

Risiko for søm i kapers på glas

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Kohbergs resultat styrtdykkede i 2016

Omsatte for næsten en milliard, men tabte 28,7 millioner

Haribo halverede sit danske overskud

Ægtepar melder udsolgt på fødevarefestivaler

Blåt gummistøv driller boller fra Kohberg

Drinkster er gået konkurs

1

Mejeri tjener godt på hvide oste

Nordjyske Nordex lagde sidste år 38 millioner kroner til side i overskud

Global burgerkæde sætter danske salater på menuen

Grundsmage, teksturer og 20 danske kvinder med i processen

Easis vokser for sjette år i træk

Fødevarer uden tilsat sukker hitter mere og mere

Slut med buræg i SuperBrugsen

Konference: Sådan kan fødevarefolk bruge data

Borncut klar med præcis opskæring af fødevarer

Fynsk charcuteri og kendt københavnsk slagter går sammen

Slut med fødevarer med posten

Fødevarestyrelsen rykker ud til buffeter

Slikgiganter laver mindre poser

Streetfood gør klar i Aalborg

Arla slår døren op til fremtiden

Kok sprang fra aftale og åbner sin egen restaurant

Jægere har mindsket storkøkkeners madspild

NOFA sætter spot på allergener i storkøkkener

Så er der gang i Helsingørs street food

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Straks-udbytte af IT-kursus

Print dine egne skilte i banner størrelse

Lad os give dig overblik over dit løfteudstyr med EasyCert

Dansk Procesventilation har færdiggjort endnu en olietågeløsning hos Lem Beslagfabrik

Har du fået set Fibox' nye profilfilm?

Har du fået læst vores nye firmapræsentation?

Skueglas til inspektion af industrielle processer

AxFlow forhandler Gardner Denver skruekompressorer med variabel hastighed

Temadag: Digitalisering i fødevareindustrien den 31. maj hos Uhrenholt A/S

Klumme: Automatiserede standardløsninger er vejen frem

High Lift Chip Trapper flytter væsker længere og højere

Gibotech på LIGNA 2017

Manglende læringsengagement kan koste din virksomhed penge

Fuldstændig fyldninglinjer fra Trepak International AB

LEEB FLEXIBLES forhandles af Salicath ApS

STOP annoncespild!

Bondy og Piab fejrer 50 års venskab.

Emballage der sælger

AN Groups grundlægger fejrer 40 års jubilæum

Få 15% rabat resten af maj måned på alle vores Hedland VA flowmålere

Nu er de høje temperaturer her - er du beskyttet?

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Smurfit Kappa Innovation Event

En successfuld messe for Busch på ComVac 2017

Gibotech på LIGNA 2017

Send til en kollega

0.228