- Jeg er ikke sådan en heldig en, der bare kommer let til det

| Af Henrik Kongsgaard | Tip redaktionen om en historie

Syv spørgsmål til indehaveren af blandt meget andet Skagen Køkkenet, Jesper C. Winter

Hvad er nøglen til din succes?
Hårdt arbejde! Og så masser af tålmodighed i baglandet, ikke mindst hos min kone, Didde. For mig er arbejdet en livsstil og en hobby, og jeg er ikke med i nogen hyggeklubber eller jagtforeninger eller sådan noget. Al min tid går med arbejdet og familien. Desuden er jeg rimeligt selvsikker: Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad mine mål er, og jeg har troen på det. Men succes kræver altså virkelig hårdt arbejde for mig - jeg er ikke sådan en heldig person, der bare kommer let til det.

Hvad er dit bedste råd til andre med en drøm om succes?
Du skal bare arbejde hårdt og være 100 procent fokuseret. Tro på det selv, for der er rigtig mange, som nok skal komme med de negative tanker. Det er selvfølgelig vigtigt at lytte, men inde i sig selv skal man tro 100 procent på sit projekt. Så skal man nok lære det hen ad den snoede vej, som jeg stadig er på vej ad.
Jesper C. Winter
- 35 år. Gift med Didde og far til to piger

- Uddannet kok og har arbejdet som kok i blandt andet London og på kongeskibet Dannebrog

- Begyndte i 2004 som køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant

- Blev direktør på fiskerestauranten efter tre år, derefter også forpagter og siden 2012 ejer

- Medejer af Skagen Bjesk

- Etablerede i oktober 2014 Skagen Køkkenet, som producerer blandt andet kiks, chips, småkager, sennep, ketchup og barbeque sauce. Bagværket bliver fremstillet og pakket i Skagen Køkkenets egne lokaler i Skagen, mens sennep, ketchup og barbeque sauce baseret på Jesper C. Winters opskrifter bliver lavet hos samarbejdspartnere

- Åbnede 25. februar også en Skagen Fiskerestaurant i stormagasinet Illum i København

Hvad er ellers vigtigt for at få succes i fødevarebranchen?
Først og fremmest ærlighed. Og så skal man tilbyde nogle produkter, som folk kan forholde sig til. Danskerne er vanvittigt dygtige i køkkenet, men man skal holde sig på et niveau, som folk forstår, og ikke gøre det sværere, end det er. Fokus skal være på, at det hele er godt og enkelt og med et twist af noget nyt, uden at det bliver for fancy.

Hvad er næste skridt for Skagen Køkkenet?
At forøge kendskabet til vores produkter og få det hele kørt ind i de rigtige baner. Vi skal have strømlinet produkterne, og vi skal have hele brand-delen på plads. Kort og godt, så skal vi have det hele skruet rigtigt sammen – det har vi ikke helt haft tid til, fordi tingene er gået rigtig stærkt i det første års tid, siden vi begyndte.

Hvor er Skagen Køkkenet henne om fem år?
Lige nu har vi cirka 50 varenumre, men om fem år er vi oppe på langt over 200. Jeg har planer om at udvide med blandt andet færdigpakkede convenience-måltider med fisk og skaldyr. Den ferskvareserie tror jeg rigtig meget på. Det kan for eksempel være fiskelasagne, der er klar til ovnen, eller fire fiskefileter pakket med rasp.

Hvordan lyder din ultimative drøm?
Min drøm er at bygge en ny fabrik og samle alle mine aktiviteter under ét tag, hvor vi også producerer de produkter, som vi her i begyndelsen får lavet ude hos samarbejdspartnere. Et sted, hvor det hele går op i en højere enhed. . Det skal være et fødevareunivers med eget røgeri og et stort, flot showroom, og så skal vi for alvor markedsføre Skagen som en by, der er kendt for kvalitet.


Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Uhumsk fiskebutik lukket af kontrollanter

McDonald's laver sig selv helt om

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Carlsberg overvågede ansatte

Så er tyggegummi-gigant blevet solgt

Kasseboner kan blive guld værd for fødevareproducenter

Nyt projekt samler enorme mængder data om forbrugeradfærd

Coop.dk gør klar til madabonnementer

Emmerys tilbage i millionminus

Ristede larver er kaldt retur

Nye ejere imponeret over Fertin

Klamt: Fødevarestyrelsen lukker ulovlig slagter

Gammel fredning kan bremse gourmetbageri

Millioner til dansk industri 4.0

Fiskegrossist tror på øko-succes i Sverige

Vestfyen satser stort på eksport

Bryggeriet ikke tilfreds med overskud på to millioner kroner

Dansk And dropper halalslagtning

Dansk øko-eksport tordner videre

Chr. Hansen gafler direktør hos Novozymes

Nettos madspild ned med 20 tons

Julete tilbagekaldes: Kan give leverskader og kræft

Restaurantkæde laver en stor solcellepark

Beck Pack Systems udvider for millioner

Hygiejnen sidder i overfladen

Risiko for glasskår i sorte oliven

1

Fødevaregrossist må ikke hedde Selected Goods

Jensens Bøfhus har ændret navnet

Medie: Tyggegummi-mastodont tæt på salg

Der skal dansk gris på gaflen i Colombia

Bornholmsk mælk bøvler med holdbarheden

Hvem dækker hvad, når det går galt til julefrokosten?

Ugens grin: Overarbejde lønner sig ikke

Kommunerne jagter laveste pris

Fjerkræslagteri holder vejret

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Royal Unibrew får ny topchef

Sådan får du vejledningsbesøg af Fødevarestyrelsen

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Instruktionsvideo - Spænder du rigtigt?

Få en gratis bordkalender fra KE Fibertec

Verdens mindste sikkerhedsscanner

Jul i DBI – spil med og vind!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Få det til at gå 3 gange hurtigere med SpeedClad Twin

Expanite holder ikke ferielukket!

Busch takker for en succesfyldt Ajour messe.

CRECEA julekalender - 9. december

Gør ikke som julemanden.

Det perfekte match, LH Maskinfabrik og Ingemann Maskinfabrik fusionerer​

At være del af en mindre virksomhed giver mange muligheder!

SEW Eurodrive - Dedikerede løsninger

Basta termokasser- stærke kasser til stærke priser

CRECEA julekalender - 8. december

Ajour 2016 - Tak for sidst

Det svenske marked bidrager godt til Q-Systems positive resultat i 2016

Smart lagring og aftapning med IBC-stationer fra DENIOS

Lejefri encoder til trang plads. Kompakt, robust og driftsikker

KK Metal tager socialt medansvar

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Effektiv og trækfri ventilation i festlokale

NovAseptic mixere - fra 1 til 30.000 liter

Se hvilken farve dit løftegrej skal mærkes med i 2017

Beskyt dit gods mod kulden

Send til en kollega

1.574