- Jeg er ikke sådan en heldig en, der bare kommer let til det

Syv spørgsmål til indehaveren af blandt meget andet Skagen Køkkenet, Jesper C. Winter

Hvad er nøglen til din succes?
Hårdt arbejde! Og så masser af tålmodighed i baglandet, ikke mindst hos min kone, Didde. For mig er arbejdet en livsstil og en hobby, og jeg er ikke med i nogen hyggeklubber eller jagtforeninger eller sådan noget. Al min tid går med arbejdet og familien. Desuden er jeg rimeligt selvsikker: Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad mine mål er, og jeg har troen på det. Men succes kræver altså virkelig hårdt arbejde for mig - jeg er ikke sådan en heldig person, der bare kommer let til det.

Hvad er dit bedste råd til andre med en drøm om succes?
Du skal bare arbejde hårdt og være 100 procent fokuseret. Tro på det selv, for der er rigtig mange, som nok skal komme med de negative tanker. Det er selvfølgelig vigtigt at lytte, men inde i sig selv skal man tro 100 procent på sit projekt. Så skal man nok lære det hen ad den snoede vej, som jeg stadig er på vej ad.
Jesper C. Winter
- 35 år. Gift med Didde og far til to piger

- Uddannet kok og har arbejdet som kok i blandt andet London og på kongeskibet Dannebrog

- Begyndte i 2004 som køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant

- Blev direktør på fiskerestauranten efter tre år, derefter også forpagter og siden 2012 ejer

- Medejer af Skagen Bjesk

- Etablerede i oktober 2014 Skagen Køkkenet, som producerer blandt andet kiks, chips, småkager, sennep, ketchup og barbeque sauce. Bagværket bliver fremstillet og pakket i Skagen Køkkenets egne lokaler i Skagen, mens sennep, ketchup og barbeque sauce baseret på Jesper C. Winters opskrifter bliver lavet hos samarbejdspartnere

- Åbnede 25. februar også en Skagen Fiskerestaurant i stormagasinet Illum i København

Hvad er ellers vigtigt for at få succes i fødevarebranchen?
Først og fremmest ærlighed. Og så skal man tilbyde nogle produkter, som folk kan forholde sig til. Danskerne er vanvittigt dygtige i køkkenet, men man skal holde sig på et niveau, som folk forstår, og ikke gøre det sværere, end det er. Fokus skal være på, at det hele er godt og enkelt og med et twist af noget nyt, uden at det bliver for fancy.

Hvad er næste skridt for Skagen Køkkenet?
At forøge kendskabet til vores produkter og få det hele kørt ind i de rigtige baner. Vi skal have strømlinet produkterne, og vi skal have hele brand-delen på plads. Kort og godt, så skal vi have det hele skruet rigtigt sammen – det har vi ikke helt haft tid til, fordi tingene er gået rigtig stærkt i det første års tid, siden vi begyndte.

Hvor er Skagen Køkkenet henne om fem år?
Lige nu har vi cirka 50 varenumre, men om fem år er vi oppe på langt over 200. Jeg har planer om at udvide med blandt andet færdigpakkede convenience-måltider med fisk og skaldyr. Den ferskvareserie tror jeg rigtig meget på. Det kan for eksempel være fiskelasagne, der er klar til ovnen, eller fire fiskefileter pakket med rasp.

Hvordan lyder din ultimative drøm?
Min drøm er at bygge en ny fabrik og samle alle mine aktiviteter under ét tag, hvor vi også producerer de produkter, som vi her i begyndelsen får lavet ude hos samarbejdspartnere. Et sted, hvor det hele går op i en højere enhed. . Det skal være et fødevareunivers med eget røgeri og et stort, flot showroom, og så skal vi for alvor markedsføre Skagen som en by, der er kendt for kvalitet.


Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Billedserier & Videoer: Madværkstedet fik en fremragende premiere

Carlsberg: Største fadølsfornyelse i 80 år

Død af færdigret? Tulip føler sig urimeligt anklaget

Krakket andeslagteri slagter allerede igen torsdag

Dobbelt-ordre til Carsoe

Royal Greenland har valgt Carsoe til at levere et komplet fabriksanlæg til rederiets nyeste filetrawler samt en fabrik til en ny rejetrawler.

Salmonella i svinekød kan opdages på den halve tid

Andeslagteri er tæt på genåbning

Trecifret millioninvestering skal endevende alle Coca-Colas flasker

Danskejet industri er større ude end hjemme

Især indenfor fødevarer, maskiner og møbler beskæftiger de flere i udlandet end i Danmark. Og alle elsker først og fremmest England.

Irma sætter insekter på menuen

50 unge fik en smagsprøve på gourmetslagterfaget

Massiv mangel på slagterelever i dagligvarekæderne og slagterbutikker er en tikkende bombe under dagligvarehandlen.

Nyt Wefood-samarbejde skal give sårbare unge fodfæste på arbejdsmarkedet

Frontmatec skal udvikle brystflæsk-robot

Snøfler trækkes tilbage efter risiko for metalstykker

Det første danske øko-sukker på vej

- De første 500 gange gik det helt galt

Konen var rasende, da Tommy Jensen ødelagde parrets køkkengrej i jagten på de perfekte popcorn

Fødevarestyrelsen har ikke fundet skandalekød i Danmark

Industrien sulten efter maskiner til fødevareproduktion

Klumme: Forebyggelse af fødevaresvindel går ind i en ny tidsalder

Ugens grin: Stop spild af mad

TripleNine klar til at investere 85 millioner

Fødevarestyrelsen undersøger brasiliansk kødskandale

Vibocold forbereder generationsskifte

Virksomheder i storbyer betaler to milliarder i ekstra skat

Carlsbergs patent på byg åbner for etisk debat

Skares kødkoncern med nyt møgregnskab

Løgismose investerer millioner i kvalitetsfærdigretter

Nestlé-chef: Vi kan mætte tre milliarder mere

Fjerkræslagteri skifter direktør for syvende gang på syv år

Poul Agger tog Food Innovator Award

Forloren hare trækkes tilbage efter 19 salmonellasyge

Rekordår hos Foss

Nyt fra bestyrelseslokaler og direktionsgange

1

No Crap: Vores muligheder er uendelige

Ingredienskæmpe slår Danmarksrekord

Madspildsaktivist: Private er stadig de største syndere

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Se nyhederne i vores udlejningsprogram

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Konference om den fremtidige Forsyningsstrategi

Nyt i sortiment: frysetørret grøntsagspulver og bælgfrugter

Opgradér jeres produktionslinie, til nyeste generation af stregkode-læsere!

DENIOS Pallereoler med opsamlingskar

Cremen af cremen af dansk gastronomi er fundet

Nye produktbrochurer fra Triplan

Spar ressourcer med digitaliseret faktura håndtering

Spar ressourcer med digitaliseret faktura håndtering

Ny ventil fra Univer

PUMPEGRUPPEN A/S introducerer en ny slangepumpe serie fra Mouvex Abaque

DK Transportbånd deltager på Seafood Expo Global i Bruxelles

Borgerne i Tårnby får snart blødgjort drikkevand i vandhanen

Krympepakning af kød- og pølsevarer

Ventilationskanaler skal vedligeholdes

Bearbejdning af kædehjul, koblinger og tandremskiver og konfektionering af transportbånd og tandrem

Nye størrelser i Fibox Gade- og Teknikskabe

ZF fører Premium Stephan industrigear og gearmotorer i høj kvalitet!

SEW EURODRIVE - Fokus på energiforbrug

KK Metal leverer kæmpe lysekrone i messing

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Lasse Nielsen er ansat som service tekniker hos Nidec Industrial Automation...

Kom til Tech Tour i Billund

Risiko ved blæsning med trykluft

Send til en kollega

0.258