- Jeg er ikke sådan en heldig en, der bare kommer let til det

Syv spørgsmål til indehaveren af blandt meget andet Skagen Køkkenet, Jesper C. Winter

Hvad er nøglen til din succes?
Hårdt arbejde! Og så masser af tålmodighed i baglandet, ikke mindst hos min kone, Didde. For mig er arbejdet en livsstil og en hobby, og jeg er ikke med i nogen hyggeklubber eller jagtforeninger eller sådan noget. Al min tid går med arbejdet og familien. Desuden er jeg rimeligt selvsikker: Jeg ved, hvad jeg vil, og hvad mine mål er, og jeg har troen på det. Men succes kræver altså virkelig hårdt arbejde for mig - jeg er ikke sådan en heldig person, der bare kommer let til det.

Hvad er dit bedste råd til andre med en drøm om succes?
Du skal bare arbejde hårdt og være 100 procent fokuseret. Tro på det selv, for der er rigtig mange, som nok skal komme med de negative tanker. Det er selvfølgelig vigtigt at lytte, men inde i sig selv skal man tro 100 procent på sit projekt. Så skal man nok lære det hen ad den snoede vej, som jeg stadig er på vej ad.
Jesper C. Winter
- 35 år. Gift med Didde og far til to piger

- Uddannet kok og har arbejdet som kok i blandt andet London og på kongeskibet Dannebrog

- Begyndte i 2004 som køkkenchef på Skagen Fiskerestaurant

- Blev direktør på fiskerestauranten efter tre år, derefter også forpagter og siden 2012 ejer

- Medejer af Skagen Bjesk

- Etablerede i oktober 2014 Skagen Køkkenet, som producerer blandt andet kiks, chips, småkager, sennep, ketchup og barbeque sauce. Bagværket bliver fremstillet og pakket i Skagen Køkkenets egne lokaler i Skagen, mens sennep, ketchup og barbeque sauce baseret på Jesper C. Winters opskrifter bliver lavet hos samarbejdspartnere

- Åbnede 25. februar også en Skagen Fiskerestaurant i stormagasinet Illum i København

Hvad er ellers vigtigt for at få succes i fødevarebranchen?
Først og fremmest ærlighed. Og så skal man tilbyde nogle produkter, som folk kan forholde sig til. Danskerne er vanvittigt dygtige i køkkenet, men man skal holde sig på et niveau, som folk forstår, og ikke gøre det sværere, end det er. Fokus skal være på, at det hele er godt og enkelt og med et twist af noget nyt, uden at det bliver for fancy.

Hvad er næste skridt for Skagen Køkkenet?
At forøge kendskabet til vores produkter og få det hele kørt ind i de rigtige baner. Vi skal have strømlinet produkterne, og vi skal have hele brand-delen på plads. Kort og godt, så skal vi have det hele skruet rigtigt sammen – det har vi ikke helt haft tid til, fordi tingene er gået rigtig stærkt i det første års tid, siden vi begyndte.

Hvor er Skagen Køkkenet henne om fem år?
Lige nu har vi cirka 50 varenumre, men om fem år er vi oppe på langt over 200. Jeg har planer om at udvide med blandt andet færdigpakkede convenience-måltider med fisk og skaldyr. Den ferskvareserie tror jeg rigtig meget på. Det kan for eksempel være fiskelasagne, der er klar til ovnen, eller fire fiskefileter pakket med rasp.

Hvordan lyder din ultimative drøm?
Min drøm er at bygge en ny fabrik og samle alle mine aktiviteter under ét tag, hvor vi også producerer de produkter, som vi her i begyndelsen får lavet ude hos samarbejdspartnere. Et sted, hvor det hele går op i en højere enhed. . Det skal være et fødevareunivers med eget røgeri og et stort, flot showroom, og så skal vi for alvor markedsføre Skagen som en by, der er kendt for kvalitet.


Artiklen er også med i premierenummeret af det nye Food Supply Magazine, som du kan læse ved at klikke her:
Food Supply Magazine



Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Vilstrup Bacon tilbyder dødspakker

- Det er noget værre noget, siger indehaveren

Brexit kan knuse dansk milliardeksport

Enkle værktøjer kan mindske børnefamiliers madspild

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

- Krølle Bølle får folk til at smile

Manden bag is-relancering nægtede at give op

Skagenfood købt af Dansk Supermarked

Tylstrup Kager bliver lukket ned

Nordjysk småkagefabrik dropper private label

Ocean Prawns lander overskud på 92 millioner

Hospital sparer syv millioner kroner ved at bekæmpe madspild

Friland hædret med europæisk pris for dyrevelfærd

Fødevarefolk får nemmere adgang til Bilkas hylder

Nu får Krølle Bølle alligevel comeback

Ikonisk is-mærke kunne dog ikke finde bornholmsk producent

Bülow tjente næsten en halv milliard på salget

Frederik vil arbejde med fremtidens fødevarer

22-årig fra Egå er klar til ny fødevareuddannelse

Computer har lavet "det globale brød"

Saftigt fladbrød falder angiveligt i alle menneskers smag

De små og mellemstore virksomheder ryster krisen af sig

Tican og SB Pork fyrer 55

Danish Crowns succes får konsekvenser hos konkurrenter

Flødebollekonge tjener millioner

Dansk is-produktion holder stand

Gode jobmuligheder med ny uddannelse i fødevareteknologi

Rekrutteringsspecialist: Praktisk og teoretisk mix hitter hos virksomhederne

Her leger ingeniører med fremtidens øl

DTU Bryghus udvikler nye metoder til ølbrygning og tester utraditionelle ideer

L&F giver Pisner tilbage til folket

Tis-øl bliver delt ud midt i København i næste uge

Danpo lancerer nyt velfærdsmærke for kyllinger

Konkurskarantæne til Tigers isleverandør

Ikea vil reducere sit madspild med 50 procent

Først var Frankrig ramt af smørkrise - nu er det tættere på Danmark

Østers med fæle bakterier trækkes tilbage

Håndværkere på Danish Crown arbejder igen

Nu strejker håndværkerne på Danish Crown

Fynboer kalder tofu tilbage

Nu åbner nyt gedemejeri

En lang række Kiwi'er bliver til Netto

Så er den her: Øl brygget på musik

Kæmpe skattesmæk kan ramme ingrediensgigant

2,2 ton slik beslaglagt i østjysk slikbutik

Folketingsflertal tillader flere havbrug ved danske kyster

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Vi støtter de Danske Hospitals Klovne

Primoreels A/S

Industriel 4G/LTE modem gateway med 2 SIM kort

Første spadestik på multihal i Bjerringbro

Vil du gerne arbejde med konsulentopgaver inden for CAM?

Juni nyhedsmail fra KE Fibertec

Endnu et løfteåg produceret hos os i Aalborg er nu klar til levering

Deltag på kurset Inventor Sheet Metal den 21/8 - og få indgående kendskab til pladekonstruktion

Forhandling af Racloflex båndafskrabere

Fokusgruppen besøgte Foamico

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

Procesudstyr til fødevareindustrien

Kom og hør om kødproduktion i fremtiden

Ny aftale med Tyskland vil påvirke spotpriserne på el

INOXPA excentersnekkepumper.

R&D reducerer risici ved systemløsninger gennem simuleringer

Bigbag-anlæg til ethvert behov

Rejsegilde på ny hal til efterskole

Korrosionsresistent slangerulle/vinde Nederman Serie 888/889

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning og filtrering af svejserøg & slibestøv hos CL Smed

Gør mærkningen af dit løftegrej digital og enkel med Chipster

Se vores guide: Brug af løbekat

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Nomo - En del til den rigtige løsning! - Alt i lejer

PDM Professional webinar - gratis deltagelse

Send til en kollega

0.244