23948sdkhjf

Dansk And på charmeoffensiv i Herning

Indehaver Martin Daasbjerg bruger Foodexpo til at forklare lugtesagen
Når man har haft en rigtig møgsag, som man faktisk gerne vil forklare - så er det nærmest helt ideelt at stille sig op lige dér, hvor kunder, leverandører og samarbejdspartnere kommer forbi i stride strømme.

Nogenlunde sådan lyder forklaringen på, at indehaveren af Dansk And i Struer, Martin Daasbjerg, i disse dage har taget opstilling i en stand på Foodexpo i Herning. Dansk And var i juledagene ramt af en sag om stærkt ildelugtende ænder, som sendte det nyåbnede slagteri en tur gennem mediemøllen, og som ifølge Martin Daasbjerg nemt kunne have kostet slagteriet livet.

- Uha-uha-uha. Dét var fanme dyrt, konstaterer Martin Daasbjerg, som ikke vil sætte tal på, men som gerne vil love, at noget tilsvarende aldrig kommer til at ske igen.

- Problemet var jo, at vi ikke fik temperaturen ned hurtigt nok, og at vi ikke var opmærksomme på det. Men nu er der strammet helt eventyrligt meget op på egenkontrollen, og vi har fået nyt køleudstyr og taget et ekstra frostrum i brug. Alt i alt betyder det blandt andet, at vi bringer temperaturen ned fra 24 til 5 grader på en time og 40 minutter, og at vi lægger på frost hvert 20. minut, forklarer Martin Daasbjerg til Food Supply - og til alle andre, der gerne vil lytte.

- Det er absolut værd at bruge et par dage på at stå her og fortælle, hvad der skete, og hvad vi har gjort ved det. Det er effektivt, siger slagteriejeren og viser en større stak visitkort frem. Kort fra både nye kunder og mulige kommende samarbejdspartnere. Eksempelvis en kunde, der er på udkig efter skrog, og en anden, der gerne vil have slagtet fjerkræ fra tid til anden.

- Vi var stærke nok

- Der er en betydelig interesse. Der er ingen tvivl om, at sagen fra juledagene kunne have slået os ihjel, men heldigvis var vi stærke nok ti at holde tid det, og vores kunder har også holdt hånden under os. Vi er godt i gang med at få genskabt tilliden, og det må så koste de kræfter, der skal til, konstaterer Martin Daasbjerg.

Han vurderer, at der var tale om langt under 1.000 ænder, som var "sure" op til jul, og at tallet formentlig var nærmere de 300. Men alt det skulle nu være fortid, og Martin Daasbjerg har blikket rettet mod 19. april, hvor slagteriet i Struer efter planen kører igen.

- Så bliver der fire dage om ugen med slagtning af ænder, indtil rutinerne sidder lige i skabet. Og derefter begynder vi også at slagte andre former for fjerkræ, men det kan jeg ikke fortælle nærmere om endnu, siger han.

Artiklen er en del af temaet Foodexpo.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11