23948sdkhjf

Færch Plast fyrer trods rekordregnskab

200 medarbejdere skal ud, men Holstebro er fredet
Emballageproducenten Færch Plast med hovedkvarter i Holstebro formåede i 2015 at få både omsætning og driftsresultat til at stige med 35 procent. Alligevel vil koncernen fyre 200 medarbejdere, skriver Dagbladet Holstebro-Struer.

Omsætningen steg til 1,6 milliard kroner, mens driftsoverskuddet blev på 362 millioner mod 269 millioner kroner året før. Bundlinjen landede på 19,4 millioner.

Færch Plast er det seneste år via opkøb gået fra at have tre fabrikker til nu syv. Først købte Holstebro-virksomheden Anson Packaging i England, og derefter fulgte i efteråret Sealed Airs Food Tray med en fabrik i både England og Spanien.

Effektivitet, effektivitet, effektivitet


Netop på fabrikkerne i England og Spanien bliver det kommende år dog ikke så sjovt for de ansatte:

- Ligesom i Holstebro, hvor vi tænker på effektivitet, effektivitet, effektivitet, så overfører vi også denne tankegang til de nye fabrikker, og derfor kommer vi til at tage afsked med ret mange medarbejdere, siger direktør i Færch Plast Group Lars Gade, til dagbladet og forudser, at man næste år er 200 færre ansatte end i dag.

Der er p.t. godt 1.100 ansatte på de syv Færch Plast-fabrikker, hvoraf de 380 er i Holstebro. Og det antal bliver der i grove træk ikke pillet ved, lover direktøren.

Færch Plast har de seneste to år været ejet af kapitalfonden EQT Partners.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078