23948sdkhjf

Nye gårdbutikker erobrer byerne

Landmad rykker med nye producenter, butikker og cafeer
Butikskonceptet Landmad, der går ud på at flytte gårdbutikkerne ind i de større byer og præsentere deres kvalitetsvarer under ét tag, falder i god jord hos både forbrugere og lokale fødevareproducenter.

Og nu har Landmad også modtaget en iværksætterpris.

På bare tre år er det lykkedes Landmad at lave aftaler med 140 producenter og åbne butikker og cafeer i fem byer: Grenaa, Horsens, Helsingør, Roskilde og Silkeborg. Butik nummer seks åbner i Holbæk i weekenden.

Kvinden bag, Louise Dolmer, vil inden udgangen af 2017 åbne i yderligere 15 byer, og på længere sigt er planen at nå 50.

Landmad har på den baggrund skabt opmærksomhed såvel i fødevarebranchen som udenfor, og det gode ry har netop indbragt Louise Dolmers koncept Business Region Aarhus' iværksætterpris for 2016 i kategorien ”Den kreative pris”.

Region Midtjylland har som en del af sin fødevaresatsning støttet udviklingen af Landmad. Det er sket gennem initiativet Future Food Innovation, FFI, som har til formål at styrke innovationskraften og sikre et internationalt konkurrencedygtigt fødevareerhverv.

- Vilde ideer

Louise Dolmer fra Grenaa kontaktede selv Future Food Innovation, da hun med udgangspunkt i sin egen gårdbutik begyndte at tænke store tanker.

- Hvor alle andre trak på smilebåndet af mine vilde ideer, var Gyda Bay fra FFI lyttende og klar til at støtte op med viden og senere også med økonomi. Jeg tror ikke, at vi var nået i land uden, siger Louise Dolmer.

Efterhånden tegnede der sig et billede af en franchise-model, hvor producenterne kan afsætte deres varer i attraktive omgivelser og komme i kontakt med forbrugerne uden selv at skulle stå for indretning af butikker og cafeer, etablering af webshops og mange andre gøremål, som kan føles uoverkommelige for små virksomheder.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125