23948sdkhjf

1.200 influenzaramte ællinger skal aflives

Fugleinfluenza i nordjysk gråandebesætning
En besætning med gråænder i Nordjylland nær Nibe er ramt af den mindre alvorlige fugleinfluenza H5. Besætningen består af 1.200 ællinger, oplyser Fødevarestyrelsen.

For at forebygge smitte og for at forhindre, at virus udvikler sig, vil de smittede ællinger blive aflivet. Fødevarestyrelsen opretter en 1 kilometers spærrezone omkring den pågældende gård..

Aflivningen foretages i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og Beredskabsstyrelsen. Der bliver gennemført en grundig rengøring og desinfektion af ejendommen.

Smitten i besætningen er opdaget i forbindelse med rutinemæssige overvågningsprøver, der bliver taget som led i den danske handlingsplan mod fugleinfluenza.

- Vi betragter altid lavpatogen fugleinfluenza med alvor, fordi den kan udvikle sig til den højpatogene type. Jeg kan berolige med, at den lavpatogene fugleinfluenza ikke kan smitte til mennesker. Aflivning og sikkerhedsforanstaltninger sker for at forebygge yderligere problemer, siger dyrlæge Stig Mellergaard, der er souschef i Fødevarestyrelsen,
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188