23948sdkhjf

80 jobs på vej væk: Tican flytter produktion ud af Danmark

Baconproduktion i Ansager og skinkeudbening i Thisted rykker til England og Tyskland
Slagteriet Tican planlægger at flytte skinkeudbeningen i Thisted og baconproduktionen i Ansager til udlandet.

I samarbejde med Ticans nye ejere, den tyske Tönnies-koncern, vil slagteriet flytte udbeningen af skinker og forædling af bacon til det engelske marked til henholdsvis Tyskland og UK allerede pr. 1. oktober, oplyser Tican i en pressemeddelelse.

- Tican har konstateret stigende problemer med at producere forædlede baconprodukter til konkurrencedygtige priser til det engelske marked, og der har derfor gennem længere tid været arbejdet på alternative løsninger. Det er det nye medlemskab af Tönnies-koncernen, der nu åbner mulighed for at ændre det produktionsmæssige set-up, så konkurrenceevnen kan sikres, hedder det i meddelelsen.

Planen berører cirka 80 medarbejdere, hvoraf skinkeafdelingen i Thisted beskæftiger de 55 og baconafdelingen i Ansager cirka 25. Der indledes nu en dialog mellem virksomhed og medarbejdere om planen og "eventuelle muligheder for at reducere de beskæftigelsesmæssige konsekvenser", som Tican fomulerer det.

Har kæmpet i årevis

- Medarbejderne og ledelsen har kæmpet i årevis for at bevare aktiviteterne i Danmark. Det er desværre blevet stadigt vanskeligere, og andre virksomheder har for længst nedlagt eller udflaget udbeningsaktiviteter og baconproduktion til UK eller Tyskland.

- Vi har gennem længere tid overvejet det samme, og Ticans ændrede ejerforhold gør det nu muligt at gennemføre planerne, idet der er eksisterende kapacitet andre steder inden for Tönnies-koncernen, konstaterer administrerende direktør Ove Thejls.

Indtil videre er det planen, at udbeningen af skinker overflyttes til Tyskland, men direktøren forventer, at også dén aktivitet senere flytter til England. Baconproduktionen kan overflyttes til eksisterende produktionsanlæg i England fra 1. oktober.

- Det er naturligvis beklageligt, at dette på kort sigt koster arbejdspladser i Danmark, men vi arbejder ufortrødent videre med vækst- og investeringsplaner på andre områder, hvilket med tiden forventes at få en positiv effekt på beskæftigelsen, siger Tican-direktøren.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094