23948sdkhjf

Staten tog hans ørredkaviar. Det var ulovligt. Men der er ingen erstatning.

Fødevarestyrelsen erkender, at der var en fejl i strid med EU-regler, da 4 ton ørredkaviar blev beslaglagt i 2013. Alligevel nægter styrelsen at betale erstatning til fiskeeksport-virksomheden Reinholdt & Co. i Løgstrup ved Viborg.

Det skriver regionalstationen TV Midt-Vest.

Fødevarestyrelens Rejsehold mente i 2013, at der var brugt ørredrogn til firmaets produkter, som stammede fra uautoriseret dambrugsproduktion, og det første til en omfattende konfiskation, som senere - i 2014 - blev underkendt af EU-kommissionen.

Men selv om Fødevarestyrelsen ikke havde ret til at konfiskere ørredrogn til en værdi af cirka én million kroner. så mener Fødevarestyrelsen ikke, at den har lov til at udbetale erstatning.

I en mail til TV 2 skriver styrelsen:

- Fødevarestyrelsen – og statslige myndigheder i det hele taget - må ikke udbetale erstatning, med mindre visse krav er opfyldte. Det betyder, at Fødestyrelsen kun kan udbetale erstatning, hvis der er faldet en dom, eller hvis det vurderes, at der er overvejende sandsynlighed for, at Fødevarestyrelsen taber en retssag (se statens budgetvejledning). Fødevarestyrelsen har efter rådføring med Kammeradvokaten vurderet, at det ikke er tilfældet i denne sag. Fødevarestyrelsen meddelte derfor i juli 2015 til virksomhedens advokat, at Fødevarestyrelsen ikke fandt, at der var grundlag for at yde erstatning.

Tommy Brøgger, adm. direktør hos Reinholdt & Co, føler, at hans retssikkerhed er krænket, siger han til TV Midt-Vest. Han har dog opgivet at retsforfølge Fødevarestyrelsen, da pengene er sluppet op.

- At man som offentlig myndighed kan dække sig bag udtrykket ”en kvalificeret fejl” er for mig helt ubegribeligt. Såfremt jeg som mindre erhvervsdrivende havde misfortolket en regel, og derved kostet staten en million, ville jeg være blevet buret inde i flere år, siger Tommy Brøgger til TV Midt-Vest.

Foreløbig har han brugt 200.000 kroner på at føre sagen, som han vurderer, har givet ham et tab på 2,5 mio. kr.

Kilde: TV Midt-Vest

Kommenter artiklen (4)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078