23948sdkhjf

Omstruktureringer begynder at virke hos Ken A/S

2015/2016 stod i omvæltningernes tegn hos den fynske virksomhed.
Ken A/S, der nu har skiftet navn til Ken Hygiene Systems, kom ud af 2015/2016 med en samlet omsætning på 297 mio. kr., hvilket var 3 mio. kr. bedre end året før.

Bruttoresultatet faldt i samme periode med 1 mio. kr. til 69 mio. kr., og resultat før skat endte på 6 mio. kr., hvilket var 4 mio. kr. dårligere end i 2014/2015.

Ken A/S, der producerer opvaske- og desinficeringsmaskiner til fødevareindustri, hospitaler og farmaceutindustrien, melder om fremgang på de fleste markeder inden for hospitalsområdet, og det samme er tilfældet inden for salg af udstyr til storkøkkensegmentet. Derudover er koncernens serviceforretning vokset med over 10 procent i løbet af året.

- Det har været et travlt og udfordrende år, hvor vi har arbejdet rigtigt meget med interne strukturændringer og med at få gennembrud på nye markeder. Og så har vi arbejdet meget på at udvikle vores markeder inden for fødevareproduktion og farmaceutisk industri, siger administrerende direktør Per Juul Nielsen.

- Vi har også arbejdet meget på vore supply chain. Vi flytter en stor del af vores løntunge produktion for små maskiner til hospitalssektoren og cateringsektoren til vores fabrik i Slovakiet og fastholder færdiggørelsen og de store maskiner i Danmark, uddyber han.

Stadig i omstruktureringsfase
I det hele taget har 2015/2016 stået i transformationens tegn hos Ken, og det er også derfor, pointerer Per Juul Nielsen, at der har været tilbagegang på bundlinjen.

Det er en proces, der er fortsat ind i 2016/2017, så også her kommer det til at præge indtjeningen. Her kalkulerer han med et overskud på niveau med sidste år.

- Vi kan begynde at se nogle ting, der går i den rigtige retning, men vi skal arbejde med det et års tid endnu. Omsætningen bliver også på nogenlunde samme niveau, for nogle af de ting, vi arbejder med har en relativt lang indtrængningsperiode, forklarer Per Juul Nielsen.

- Grunden til, at vi ikke forventer højere vækst til næste år er, at vi stadig er i en omstruktureringsfase, slutter han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125