23948sdkhjf

GEA: Bæredygtighed er fremtidens nøgleord

GEA Danmark effektiviserer og udvikler hele vejen rundt om kundernes fødevareproduktion
GEA Danmark er på næste uges FoodTech-messe i Herning klar til at præsentere de løsninger, som skal hjælpe fødevareproducenterne til succes på det danske og globale fødevaremarked.

Og nøgleordet er bæredygtighed. Det slår GEA Danmarks administrerende direktør, Per Lauritsen, fast.

- Det gælder bæredygtighed i alle led af produktionen, og det stiller krav til en virksomhed som GEA Danmark. Vores fornemmeste opgave er at levere så energieffektive produktions- og pakkeanlæg som muligt. Det gælder ikke kun i forhold til deres strømforbrug og eventuelle vandforbrug, men også ved at vi lytter til kunderne og hjælper dem med at få mere ud af råvarerne i deres produktion, siger Per Lauritsen.

Fra vallestrøm til proteinpulver

GEA Danmark har flere eksempler på, at GEA’s innovative løsninger har resulteret i nye produkter for kunderne. For eksempel har udviklingen i membranfiltrering betydet nye produkter for osteproducenter.

- Tidligere blev vallestrømmen anset for at være et affaldsprodukt. I dag er det muligt at skille proteinerne fra vallen, og derfor har producenterne fået nye produkter på hylderne som eksempelvis proteinpulver til bodybuildere, siger Per Lauritsen.

Han påpeger, at GEA Danmark besidder den viden, der kan hjælpe kunderne ud på de globale markeder.

- I 2050 vil der være ni milliarder munde at mætte i hele verden. Det vil betyde en række helt nye fødevarer fra kilder, vi i dag i den vestlige verden end ikke tænker på at spise - som eksempelvis insekter. Som leverandør af procesanlæg til producenterne i Danmark, skal vi kunne tilpasse os disse tendenser så tilpas tidligt, at vi er klar, når vores kunder eller forbrugerne efterspørger det, siger han.

Økologi stiller krav

Et andet nøgleord for GEA Danmark er økologi. I Danmark stiger både udbuddet og efterspørgslen på økologiske varer.

- Ofte er disse varer dyrket lokalt, ligesom der kommer flere mindre og mellemstore fødevareproducenter, for eksempel af forskellige økologiske kødprodukter. Her skal vi i GEA Danmark være i stand til at levere effektive produktionsanlæg, selvom de er i mindre skala, end vi har været vant til, siger Per Lauritsen.

Han nævner den nye GEA DeltaPak som et godt eksempel på et produktionsanlæg, der er designet til at møde de mellemstore fødevarevirksomheders behov for at bearbejde og pakke mindre volumen.

Den er også velegnet til de virksomheder, der har behov for at være fleksible, eksempelvis når der skal pakkes sæsonvarer eller pakkes lokalt i mindre skala.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078