23948sdkhjf

Sønderjylland får en madlejrskole

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken

Bygningskultur og madkultur under ét. Det er planen med den fredede marskgård i den sønderjyske by Højer - en gård, som ejendomsselskabet Realdania By & Byg netop har indgået aftale om køb af.

Marskgården, som tidligere var præstegård for den tyske menighed, skal efter restaurering og nyindretning være centrum for mad-  og naturaktiviteter og en madlejrskole, der etableres som et partnerskab mellem Arla Fonden og Tønder Kommune, oplyser Realdania i en pressemeddelelse.

- Vi glæder os over, at de historiske bygninger skal danne ramme om en madlejrskole, som skal være med til at understøtte vores arbejde med sundhed i kommunen. Der kommer til at være 6.- og 7.-klasseselever fra hele landet på madlejrskole i skoleugerne, mens bygningerne vil danne ramme for andre sundheds- og madrelaterede aktiviteter i weekenderne og i ferierne siger Tønder Kommunes borgmester, Henrik Frandsen.

Ud over overnatningsmuligheder, undervisningslokaler og skolekøkkener skal lejrskolen omfatte udekøkkener, drivhus og køkkenhave.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.142