23948sdkhjf

Møde: Nye råvarer, nye teknologier og nye muligheder

MMFoodTech gør virksomheder klogere på bæredygtighed og bio-baserede værdikæder

MMFoodTech, Fremstillingsindustriens netværk for virksomheder, der laver maskiner og procesudstyr til fødevareindustrien, holder 6. december i Fredericia et netværksmøde om bæredygtighed.

Arrangørerne konstaterer, at udviklingen blandt andet fører til, at flere sidestrømme forarbejdes til for eksempel ingredienser, farvestoffer og andre højværdistoffer.

Den tendens driver udvikling og efterspørgsel af teknologier og udstyr til udnyttelse af mange forskellige typer sidestrømme

- En anden tendens i den bio-baserede værdikæde er, at teknologi til forarbejdning af en type ressource som for eksempel en våd sidestrøm også kan anvendes til oparbejdning af andre våde sidestrømme, hedder det i oplægget til mødet.

- Tendenserne rummer et stort eksportpotentiale for danske virksomheder, og vi skal derfor blive klogere på, hvordan bæredygtighed og bio-baserede værdikæder bliver til konkret forretning, påpeger arrangørerne.

Mødeprogammet indeholder oplæg fra blandt andre Karen Hamann, IFAU, som taler om "De bio-baserede værdikæder: Hvad er det, og hvad giver det af muligheder?", og Heine Olesen fra Nordisk Tang, der fortæller om, hvordan hans virksomhed skaber nye fødevarer.

Tilmelding og yderligere information på Industrisamarbejdets hjemmeside.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08