23948sdkhjf

Skruppelløse smuglere ville sælge ris lavet af plastik

I Nigeria har toldvæsenet beslaglagt 102 sække fyldt med fup-ris

Toldere i Nigeria har beslaglagt et stort parti ris, som viser sig at være fremstillet af plastik. Det skriver BBC.

De falske ris er smuglet ind i landet af "skruppelløse" forretningsfolk, lyder det fra toldvæsenet i det vestafrikanske land.

De i alt 2,5 ton "ris" skulle have være solgt på markeder op til jul.

- Kun Gud ved, hvad der ville være sket, hvis folk havde spist det, siger Haruna Mamud, chef for toldmyndighederne i hovedstaden Lagos.

Mens der sælges masser af falsk medicin i Nigeria, så er svindel med fødevarer et forholdsvist ukendt fænomen ifølge BBC's korrespondent i landet.

I Kina derimod er der utallige eksempler på fødevareskandaler, hvor kriminelle har forsøgt at tage forbrugerne ved næsen. Sidste år blev der i Kina således også fundet "ris", der i virkeligheden var små plastikkugler.

Klæbrig masse

Det er uvist, hvorfra de sække med "ris", som nu er konfiskeret i Nigeria, kommer fra.

Men spiseligt er indholdet ikke. Toldere kogte en portion, og det kom der en klæbrig masse ud af. Og så stod det klart, at der ikke var tale om et normalt parti ris, oplyser toldchef Haruna Mamud.

De falske ris er dog godt lavet:

- Umiddelbart ville jeg være blevet snydt. Da jeg lod kornene glide gennem mine fingre, var der ikke noget, som føltes unormalt. Men da jeg lugtede til en håndfuld "ris", var der en svag lugt af kemikalier, siger han ifølge BBC.

Et laboratorium skal nu analysere en prøve for at fastslå, hvad produktet er lavet af.

Forbrugerne i Nigeria er blevet advaret om, at der muligvis er falske ris i omløb.

I alt er der beslaglagt 102 sække med hver 25 kilo. Efterforskere er i gang med at få klarhed over, hvor store mængder falske ris, der allerede er blevet solgt.

Ifølge BBC er ingen endnu anholdt i sagen.


/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078