23948sdkhjf

Det er proteinerne, der gør det

Thise Mejeri vil have danskerne til at købe såkaldt urmælk med særlige proteinegenskaber

Det er hverken på smagen, duften eller holdbarheden, at Thise Mejeris nye mælkevariant, urmælk, udmærker sig.

Det er derimod på proteinstrukturen i mælken. Hvor traditionel mælk i køledisken er A1-mælk, er urmælk såkaldt A2-mælk, hvor en del af proteinet er opbygget som A2A2-protein. Det giver nogle af de samme egenskaber som mælk fra får, geder og bøfler, samt fra modermælk.

A2-mælk er en mælkevariant, der har været på markedet i Australien og i New Zealand i adskillige år og været en stor succes, fortæller Thise Mejeris direktør, Poul Pedersen.

- Jeg har set, at A2-mælk har gået sin sejrsgang i Australien og i New Zealand de seneste 10-15 år, og vi tænkte på at introducere herhjemme allerede i 2008. Dengang var vores kunder ikke klar til sådan en mælketype, men det er de nu, fortæller Poul Pedersen om urmælk, som siden december 2016 har kunnet købes i Irma.

På vej med A2-oste
Med urmælk gør Thise Mejeri sådan set bare det, som mejeriet altid har gjort, forklarer Poul Pedersen: Giver forbrugeren et valg.

- Forbrugerne har jo utrolig stor magt, og de ønsker mere og mere segmenterede produkter. For 20 år siden var der letmælk, skummetmælk og sødmælk. I dag er der alle mulige mælketyper med forskellige historier. Og vi fornemmer interesse for single-farm-mælk, jerseymælk og altså nu A2-mælk.

Indtil videre går det ifølge Poul Pedersen fornuftigt med salget af Urmælk. Thise Mejeri har i hvert fald fået appetit på flere A2-produkter og lancerer snart A2-oste.

Der er ikke forskningsmæssig evidens for, at A2-proteiner er sundere end A1-proteiner. Nogle forskere mener, det har ernæringsmæssig betydning, mens andre ikke tilskriver det nogen betydning.

- Men jeg konstaterer bare, at efterspørgslen på A2-mælk er stigende, siger Poul Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094