Første år med eget bryg i Hobro
2016 blev det første år, hvor mikrobryggeriet Bies Bryghus i Hobro producerede øl lokalt.
Man fik sin egen brygger, Martin Schau, som frembragte 9.000 liter øl i historiske omgivelser, hvor ølbrygning kan dateres tilbage til 1841.
Martin Schau tog fat, efter at den tidligere forpagter, Viborg Bryghus, havde opsagt samarbejdet.
Bryggerianlægget i Hobro havde da stået stille i en periode og trængte stærkt til reparation.
Bestyrelsen investerede i et nyt moderne kølerum, et nyt tappe-system og nye fustager.
Alt sammen sætter det sit præg på regnskabet i Bies Bryghus.
Underskuddet er 160.000 kr., fremgik det på generalforsamlingen forleden.
- I stedet for, at pengene står og sover i banken, har vi investeret dem i at udvikle bryghuset, fortæller formand Jesper Mikkelsen.
Supplerende oplyser han, at egenkapitalen i det lille bryggeri er på 5,2 mio. kr.
Den største udfordring for Bies Bryghus er ølsalget. Produktionsapparatet kan lave væsentligt mere øl, end det gør i øjeblikket.
- Men det kræver, at I køber og efterspørger Bies øl, hvor end i kommer i lokalområdet, opfordrer Jesper Mikkelsen de 500 fremmødte andelshavere