Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Danmark – en nation af kødspisere

- Af Maria Berg Badstue Pedersen

Hver dansker spiser næsten 146 kg kød om året. Det gør os til verdens mest kødspisende nation.

En opgørelse fra World Resources Institutes viser, at danskerne er det mest kødspisende folkefærd i verden.

USA indtager en femte plads med 124,8 kg kød pr. indbygger om året. Det er 20 kg mindre kød, end det en dansker putter i munden på årsbasis. Lige efter Danmark kommer New Zealand, Luxemburg og Cypern.

Læs også: 80 nye studerende på fødevareuddannelsen

Ifølge opgørelsen spiser vi med vores 146 kg kød 50% mere kød end tyskerne, og over dobbelt så meget kød, som de gør i resten af Skandinavien. Det skal dog tilføjes, at opgørelsen er i slagtekroppe, og derfor er det reelle tal for danskerne nok nærmere 120 kg kød pr. person.

Læs også: Universiteter styrker samarbejde omkring fødevareforskning

For forsker på Københavns Universitets Institut for Humanernæring Anders Sjödin kommer undersøgelsens resultat ikke som nogen overraskelse.

- Danmark er et lille og rigt land, der har en lang tradition for at spise kød, fremhæver han over for Ingeniøren.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 10.611 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Ved du hvordan farlige medier lagres korrekt udendørs?

29. juli 2014 00:00
Denios ApS

DENIOS leverer kvalitets løsninger til din virksomhed, Med mere end 25 års erfaring inden for området opbevaring af farlige medier, er DENIOS i stand til at levere den perfekte løsning.

Til efteråret er det 30 år siden den første vakuumløfter kom til Danmark

28. juli 2014 10:26
Tawi Danmark A/S

Muskel- og skeletlidelser har i mange år været angivet, som årsag til langtidssygdom. Løfte specialist TAWI DANMARK har derfor for 30 år siden designe ...

Netværk for ledere i kødindustrien

28. juli 2014 11:06
Danske Slagtermestre

DSM’s netværk for ledere i kødindustrien, DSMI Kontaktforum, mødes den 28. august til nogle spændende og vedkommende indlæg. Mødet begynder kl. 14.00 ...

25. juli 2014
24. juli 2014
23. juli 2014
21. juli 2014
18. juli 2014
17. juli 2014
16. juli 2014
15. juli 2014
14. juli 2014