Byggeri Byggeri SE Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik
 

Danmark – en nation af kødspisere

- Af Maria Berg Badstue Pedersen

Hver dansker spiser næsten 146 kg kød om året. Det gør os til verdens mest kødspisende nation.

En opgørelse fra World Resources Institutes viser, at danskerne er det mest kødspisende folkefærd i verden.

USA indtager en femte plads med 124,8 kg kød pr. indbygger om året. Det er 20 kg mindre kød, end det en dansker putter i munden på årsbasis. Lige efter Danmark kommer New Zealand, Luxemburg og Cypern.

Læs også: Universiteter styrker samarbejde omkring fødevareforskning

Ifølge opgørelsen spiser vi med vores 146 kg kød 50% mere kød end tyskerne, og over dobbelt så meget kød, som de gør i resten af Skandinavien. Det skal dog tilføjes, at opgørelsen er i slagtekroppe, og derfor er det reelle tal for danskerne nok nærmere 120 kg kød pr. person.

Læs også: Dansk teknologi kan afsløre dårlige fødevarer på produktionslinjen

For forsker på Københavns Universitets Institut for Humanernæring Anders Sjödin kommer undersøgelsens resultat ikke som nogen overraskelse.

- Danmark er et lille og rigt land, der har en lang tradition for at spise kød, fremhæver han over for Ingeniøren.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 10.691 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:

John Kofod fra Sortebro Kro vinder årets ret med svinekød

21. oktober 2014 11:56

Der var spænding til det sidste, men John Kofod fra den fynske Sortebro Kro vandt med sin Cote de Porc af Grambogaard gris Årets ret med Svinekød 2014.

Verdo hjælper proteinproducent til energigevinster

21. oktober 2014 12:50

Verdo Energirådgivning har hjulpet proteinproducenten BHJ med energioptimering af produktionen. På den konto har virksomheden nu øget produktionen med 20 procent og forventer at reducere energiforbruget med over én million kilowatt-timer – svarende til varmeforbruget i 80 parcelhuse.

Fødevareforlig udskydes til 2015

21. oktober 2014 09:48

På baggrund af det kritiske eftersyn af listeria er fødevareministeren og fødevareordførerne blevet enige om at forlænge det nuværende fødevareforlig - og dermed udskyde det nye fødevareforlig til 2015.

Fra tang til biofilter til forbrugerens tallerken

21. oktober 2014 09:30

Muslinger og tang dyrkes i Horsens Fjord. Her skal tangen og muslingerne fungere som biofilter, hvor affaldsproduktet fra én afgrøde er næring for en anden, og til sidst ender det alt sammen på forbrugernes tallerken.

Fødevareindustrien forsikrer sig mod tilbagekaldelser

21. oktober 2014 09:23

De danske virksomheder i fødevareindustrien frygter tilbagekaldelser – og det mærker man hos forsikringsselskaberne, hvor der forsikres mod tilbagekaldelser som aldrig før.

Ekspert: Markedsoperatør kan gøre København til markedsby

21. oktober 2014 08:36

Ny rapport konkluderer, at København snildt rummer 15 nye madmarkeder, hvor borgerne kan købe friske, billige råvarer produceret lokalt og miljøforsvarligt. Vejen til succes som markedsby går via en markedsoperatør.



Se alleMedlemmernes egne nyheder

Klar til Foodtech 2014 !

22. oktober 2014 00:00
Filterteknik A/S

Filterteknik A/S

Hvad betyder snebekæmpelse for dig?

21. oktober 2014 15:27
Stiholt

Når du sætter dig ind i en snekold bil en mandag morgen, er det en selvfølge, at den starter, og at varmeapparatet hurtigt slår kulden væk.

Nilaus-plast udstiller på FOODTECH

22. oktober 2014 00:00
Nilaus-plast

Mød Nilaus-plast på FOODTECH messen fra d. 28. - 30. oktober, hvor vi præsenterer vores produktprogram, alt lige fra trans­portem­balla­ger, ESD produkte ...

21. oktober 2014