Fødevarer DK Detail DK Fødevarer SE Transport DK Metal DK Jern & Maskinindustrien
 

Danmark – en nation af kødspisere

- Af Maria Berg Badstue Pedersen

Hver dansker spiser næsten 146 kg kød om året. Det gør os til verdens mest kødspisende nation.

En opgørelse fra World Resources Institutes viser, at danskerne er det mest kødspisende folkefærd i verden.

USA indtager en femte plads med 124,8 kg kød pr. indbygger om året. Det er 20 kg mindre kød, end det en dansker putter i munden på årsbasis. Lige efter Danmark kommer New Zealand, Luxemburg og Cypern.

Læs også: Universiteter styrker samarbejde omkring fødevareforskning

Ifølge opgørelsen spiser vi med vores 146 kg kød 50% mere kød end tyskerne, og over dobbelt så meget kød, som de gør i resten af Skandinavien. Det skal dog tilføjes, at opgørelsen er i slagtekroppe, og derfor er det reelle tal for danskerne nok nærmere 120 kg kød pr. person.

Læs også: Dansk teknologi kan afsløre dårlige fødevarer på produktionslinjen

For forsker på Københavns Universitets Institut for Humanernæring Anders Sjödin kommer undersøgelsens resultat ikke som nogen overraskelse.

- Danmark er et lille og rigt land, der har en lang tradition for at spise kød, fremhæver han over for Ingeniøren.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 11.314 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

Re­volu­tio­neren­de kurveskæring fra KUKA.

22. maj 2015 09:05
KUKA Nordic AB

Øget produktivitet og højere pro­duktkva­litet. Det er resultatet, når KUKArobotter programmeres med softwaren KUKA.SPLINE.

Markedets største pallekar i plast – også fø­deva­regod­kendt

22. maj 2015 00:00
Olitec Packaging Solutions A/S

Olicon® SB pallekar rummer 1400 liter og er specielt velegnet til intern lagring eller transport mellem underleverandør og produktion.

Kapselpåsætter fra Trepak International AB

22. maj 2015 00:00
Trepak International AB

For alle hætter og emballagetyper