23948sdkhjf

Insekter er bæredygtig kost: Ja, der er mening med galskaben

I forbindelse med ”Forskningens Døgn” vil Erhvervsakademi MidtVest slå dørene op for fremtidens gastronomi indenfor bæredygtig alternativ fødevareproduktion, med fokus på insekter.

”Ad! ”, ”Føj! ”, eller ”Ej hvor er det ulækkert! ” vil mange i Danmark tænke, når de bliver præsenteret for mad, der indeholder insekter. Men hvor slemt er det? Forestil dig en energibar lavet af fårekylling-pulver, der er sund for din krop, men også for Danmarks samlede bæredygtighed.

Verdens befolkning vokser, og efterspørgslen efter bæredygtige fødekilder stiger i samme takt. Vores produktionsmetoder kan ikke følge med den kraftige befolkningsstigning, hvilket kommer til at kræve en fordobling af den nutidige fødevareproduktion for at mætte fremtidens generationer. Derfor er der i dag fokus på at finde alternative løsninger på det voksende problem.

Det har Erhvervsakademi MidtVest, i samarbejde med 11 forskellige partnere bl.a. flere universiteter, tænkt sig at være med til at finde en løsning på onsdag d. 26. april, i forbindelse med ”Forskningens Døgn”. Derfor inviterer akademiet alle indenfor, der har lyst at deltage på en kulinarisk rejse med fokus på insekter som bæredygtig proteinkilde for fremtidens generationer.

Det spises allerede

I dag er der faktisk allerede to milliarder mennesker, der supplerer deres måltider med insekter og i en ny undersøgelse som Megafon har lavet for Dyrenes Beskyttelse, svarer 4 ud af 10 danskere, at de er klar til at prøve at spise insekter, hvis de bliver serveret på en indbydende måde. Det vil Erhvervsakademi MidtVest, sørge for ved hjælp fra nogle dygtige kokke fra cateringfirmaet I'm A Kombo, som laver gourmetløsninger.

Det er et højaktuelt emne, som vi som videregående uddannelsesinstitution naturligt tager op og gerne samarbejder omkring. Vi er som region kendetegnet ved at have mange fødevarevirksomheder, hvilket også betyder at vi ser et udviklingspotentiale i bæredygtig alternativ fødevareproduktion” udtaler Udviklings- og videncenterchef hos Erhvervsakademi MidtVest, Margrethe Børsting.

En af deltagerne på dagen er iværksætteren Martin Thomsen, Crickster, som udtaler:

- Med den voksende befolkning og efterspørgsel på protein er insekter den oplagte løsning på det voksende behov. Vi har gjort det til vores mission at introducere insekter som mad til danskerne og resten af Europa igennem fødevare forbrugerne kender.

En anden deltager er Jes Damgaard Lund, Ausumgaard Kraftcenter ved Holstebro, der er med i projektet inVALUABLE, hvis udgangspunkt er at gøre Danmark til foregangsland for bæredygtig industriel produktion af insekter til fødevarer. En fødevareproduktion som Ausumgaard skal være produktionssted for.

Der er stort fokus på indhold af proteiner, da det gerne skulle erstatte noget af det kød vi spiser. På middagsbordet på Erhvervsakademi MidtVest vil der bl.a. være: Fårekyllinger, melorme og voksmøllelarver.

Flere af læreanstaltens egne uddannelser er involveret på dagen og bl.a. skal laboranterne analysere insektmelet for proteinindhold ved hjælp af to forskellige metoder.

Alle trendsættere indenfor området vil byde jer velkommen på Erhvervsakademi MidtVest, Valdemar Poulsens Vej 4, Holstebro onsdag d. 26/4 kl. 12-16. Det er gratis at deltage.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094