Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale

Poul Agger går egentlig bare og venter på den næste idé. Hvis den kommer, er han klar til at hugge til. Og hvis ikke den kommer, klarer han sig garanteret alligevel.

Agger Foods i Aarhus ligger lige nu i dvale og har ingen fødevareaktiviteter, efter at indehaver Poul Agger i januar solgte virksomhedens eneste brand, det vegetabilske kødalternativ Soy4you, til Naturli' Foods.

Inden da havde han selv i 1989 stiftet Naturli' Foods og udviklet et sojabaseret alternativ til komælk - og han blev mangemillionær, da han solgte Naturli Foods til Orkla i 2010 for derefter at kaste sig over Soy4you.

De to soja-ideer har gjort Poul Agger til et særdeles kendt og respekteret navn i fødevarebranchen, og nu går han så og venter på, at han får en tredje kanongod idé. Direkte adspurgt, om der kommer en 3'er, er han ikke i tvivl:

- Ja, da. Det kan blive hvad som helst, selv om jeg godt ved, at jeg ikke er helt ung længere. Da jeg var 40, kunne jeg jo vælte hele verden. Nu er jeg 67, men forhåbentlig holder jeg aldrig op med at være nytænkende, siger den aarhusianske Mr. Bean til Food Supply.

Konkurrenceklausul
Salget af Soy4you til Naturli' Foods indeholder en klausul om, at Poul Agger ikke må begynde at konkurrere med køberen.

- Jeg må ikke lave et vegetabilsk mejeriselskab, og jeg må ikke lave et vegetabilsk kødselskab. Men ellers er der ingen grænser. Man skal ikke være bundet af traditioner, for det er ikke dér, de største fremskridt sker.

Læs også: - Mine Soy4you-millioner kommer helt sikkert retur

- Tværtimod skal man huske på, at hvis vi fortsætter som nu, skal vi inden længe have to jordkloder for at brødføde befolkningen. Og der er leveringstid på nummer to, fastslår Poul Agger.

Han har aldrig selv ejet en produktionslinje, og det kommer heller ikke til at ske i fremtiden, uanset hvad han finder på:

- Nej, jeg har aldrig haft fingrene i produktionen, og jeg skal ikke have mit eget anlæg. Det har altid været maksimal outsourcing, så jeg selv kunne koncentrere mig om ideen, økonomien og styringen.

ISlut med daglig drift
Sojabønnerne har han altid købt i Europa, selv om han kunne købe dem meget billigere i Kina.

Læs også: Kødfrie alternativer booster udviklingen hos Agger Foods

- Jeg skulle ikke ud og handle i Kina. Dér føler jeg mig ikke helt sikker på, hvad man får, forklarer den jyske bønneekspert, som meget gerne lægger skjul på den viden, der har gjort ham yderst velhavende. Der er tale om op til flere forretningshemmeligheder hvad angår behandlingen af sojabønnerne.

Mens han går og venter på en ny, banebrydende idé, er Poul Agger meget åben over for at bruge nogle af sine millioner på at hjælpe andre iværksættere i gang - og meget gerne i fødevarebranchen.

- Jeg har allerede fået henvendelser fra branchen, men har indtil nu sagt nej. Nogle af ideerne har været lige højtflyvende nok, og i et andet tilfælde ville jeg komme i konkurrence med mine tidligere aktiviteter. Under alle omstændigheder skal jeg ikke ud og have noget med den daglige drift at gøre; det vil snarere være som bestyrelsesformand, nævner han.
Mere om: Agger Foods | Soy4you


Hold dig opdateret med Food Supply DK

Skriv kommentar
Forsiden lige nu

Brand på Norlax

Kosttilskud er en milliardindustri

Mejeribranchen har knækket kurven

Måltidskasser skal sende færre ældre på hospitalet

66 illegale hestekød-handlere anholdt

Irma åbner afdelinger for veganere og vegetarer

Produktion af økologisk honning er tredoblet efter lempet lov

Lactosan har kæmpeoverskud på ost

Enorm interesse for nye job hos Danish Crown

Langsand Laks har fundet årsagen til mystisk massedød

Fynsk mikrobryggeri er i dyb krise

Konkursramte Dan-Palletiser overlever

Nordjyder klar med gin uden alkohol

Orkla dykkede voldsomt på bundlinjen

Fabrikslukning og overtagelse af O. Kavli spiller ind

- Nu begynder vin-nørderne at besøge mig

Nordjysk vinavler nægter at sælge til store supermarkedskæder

Wozniacki bliver frontfigur for dansk energidrik

Tottenhams Christian Eriksen får selskab af tennisstjernen

Mystisk massedød hos Langsand Laks

Slagteri udvider for 30 millioner kroner

Nyt tarmrenseri skal øge slagtegrisenes værdi

Graasten kalder meget mere remoulade tilbage

Vitaminindsprøjtning til københavnsk madmarked

Utilfredse kunder: Street food er for dyrt

Japan-aftale kan give masser af nye fødevarejobs

Ugens rokader i bestyrelser og direktioner

Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale

Mols-mand klar med 4.000 flasker enebær-gin

Chr. Hansen overgår egne forventninger

Største lønstigninger siden finanskrisen

Naturlig farve: Slut med den kedelige blå

Harboe solgte mere og tjente mindre

Tyggegummifabrik har nået målet

Campylobacter er den største skurk

Rejsegilde hos Gram Equipment

Nu 2.000 spisesteder med økologisk spisemærke

Topkok rykker ind på nyt luksushotel

Næsten hver anden dansker er immun overfor sundhedsråd

Forskere vil undersøge 50 ”restaurant-planter”

Se alle Medlemmernes egne nyheder

Dansk Halbyggeri og Team Rynkeby indtager Paris

Dansk Procesventilation har færdiggjort udsugning af coating pulver-støv hos Boehringer Ingelheim

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Gunnebo ovalringe med den perfekte pasform til DIN 15401 og 15402-krankroge

En effektiv kreditpolitik kan sætte din virksomhed i førersædet

Miljølager til tromler og IBCer

Mange hundrede strømmer til ny, intelligent platform

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Endnu en Erikkila vægsvingkran fra Fyns Kran Udstyr er leveret til en kunde

Ny halmkedel giver stor brændselsbesparelse!

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Der findes danske systuer endnu

Handler du med lande med et højt risikoniveau?

Opbevaring af farlige medier i arbejdslokaler

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Brænder du for elektronik og styring

10 gode råd til succesfuld samhandel med Kina

Ferie!!! Bare rolig - vi er her hele sommeren.

Salicath forhandler innovativ osteform HI-PERF fra SERVI DORYL

RS Components lagerfører nu kompakte Figaro-gassensorer, der giver en bedre overvågning og detektion

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Værdien af HR

Jægergårdsgade – gaden hvor butikkerne blomstrer og kaffen er god

Fødevarebranchen oplever vækst i Grækenland

Dagsprisen på Gaspoint Nordic

Send til en kollega

0.233