23948sdkhjf

Agger Foods venter på den næste fede idé

Lige nu ligger Poul Aggers fødevareaktiviteter i dvale
Poul Agger går egentlig bare og venter på den næste idé. Hvis den kommer, er han klar til at hugge til. Og hvis ikke den kommer, klarer han sig garanteret alligevel.

Agger Foods i Aarhus ligger lige nu i dvale og har ingen fødevareaktiviteter, efter at indehaver Poul Agger i januar solgte virksomhedens eneste brand, det vegetabilske kødalternativ Soy4you, til Naturli' Foods.

Inden da havde han selv i 1989 stiftet Naturli' Foods og udviklet et sojabaseret alternativ til komælk - og han blev mangemillionær, da han solgte Naturli Foods til Orkla i 2010 for derefter at kaste sig over Soy4you.

De to soja-ideer har gjort Poul Agger til et særdeles kendt og respekteret navn i fødevarebranchen, og nu går han så og venter på, at han får en tredje kanongod idé. Direkte adspurgt, om der kommer en 3'er, er han ikke i tvivl:

- Ja, da. Det kan blive hvad som helst, selv om jeg godt ved, at jeg ikke er helt ung længere. Da jeg var 40, kunne jeg jo vælte hele verden. Nu er jeg 67, men forhåbentlig holder jeg aldrig op med at være nytænkende, siger den aarhusianske Mr. Bean til Food Supply.

Konkurrenceklausul
Salget af Soy4you til Naturli' Foods indeholder en klausul om, at Poul Agger ikke må begynde at konkurrere med køberen.

- Jeg må ikke lave et vegetabilsk mejeriselskab, og jeg må ikke lave et vegetabilsk kødselskab. Men ellers er der ingen grænser. Man skal ikke være bundet af traditioner, for det er ikke dér, de største fremskridt sker.

- Tværtimod skal man huske på, at hvis vi fortsætter som nu, skal vi inden længe have to jordkloder for at brødføde befolkningen. Og der er leveringstid på nummer to, fastslår Poul Agger.

Han har aldrig selv ejet en produktionslinje, og det kommer heller ikke til at ske i fremtiden, uanset hvad han finder på:

- Nej, jeg har aldrig haft fingrene i produktionen, og jeg skal ikke have mit eget anlæg. Det har altid været maksimal outsourcing, så jeg selv kunne koncentrere mig om ideen, økonomien og styringen.

ISlut med daglig drift
Sojabønnerne har han altid købt i Europa, selv om han kunne købe dem meget billigere i Kina.

- Jeg skulle ikke ud og handle i Kina. Dér føler jeg mig ikke helt sikker på, hvad man får, forklarer den jyske bønneekspert, som meget gerne lægger skjul på den viden, der har gjort ham yderst velhavende. Der er tale om op til flere forretningshemmeligheder hvad angår behandlingen af sojabønnerne.

Mens han går og venter på en ny, banebrydende idé, er Poul Agger meget åben over for at bruge nogle af sine millioner på at hjælpe andre iværksættere i gang - og meget gerne i fødevarebranchen.

- Jeg har allerede fået henvendelser fra branchen, men har indtil nu sagt nej. Nogle af ideerne har været lige højtflyvende nok, og i et andet tilfælde ville jeg komme i konkurrence med mine tidligere aktiviteter. Under alle omstændigheder skal jeg ikke ud og have noget med den daglige drift at gøre; det vil snarere være som bestyrelsesformand, nævner han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08