23948sdkhjf

Gode jobmuligheder med ny uddannelse i fødevareteknologi

Rekrutteringsspecialist: Praktisk og teoretisk mix hitter hos virksomhederne
Danske fødevarevirksomheder står i fremtiden på spring for at ansætte kvalitetsledere, produktionsledere og produktudviklere.

Landets første videregående uddannelse inden for fødevareteknologi, lanceret på Erhvervsakademi Aarhus, giver derfor gode jobmuligheder, vurderer rekrutteringsspecialisten Foodjob Nordic.

Til august begynder de første studerende på den nye professionsbachelor i fødevareteknologi og -applikation på erhvervsakademiet, og deres fremtidsudsigter hvad angår job ser altså lyse ud. Fødevarebranchen oplever således et stigende behov for medarbejdere med øje for innovation og effektiv produktion - medarbejdere, som kan analysere og arbejde med den samlede fødevareproces fra råvarer til færdigt produkt.

Det konstaterer Foodjob Nordics direktør, Mads Clemmensen, der har mere end 10 års erfaring med rekruttering til fødevareindustrien.

Det bedste fra to verdener
- Vi rekrutterer for mange af landets største fødevareproducenter, og her bliver der mere efterspørgsel på talenter, som kommer med lige dele praktisk og teoretisk baggrund. Samtidig begynder det at være sværere for især de helt store fødevarevirksomheder at tiltrække de rette kompetencer inden for landets grænser, siger Mads Clemmensen.

En 3½-årig professionsbachelor i fødevareteknologi kombinerer det bedste fra to verdener, mener han.

- Du har en fod indenfor i den akademiske verden, samtidig med at hænderne er skruet godt på. Den slags hitter hos virksomhederne lige nu, hvis du samtidig er målrettet og fleksibel i jobvalg, siger direktøren.

Når de første bachelorer er klar i 2021, kan de gå efter job i fødevareindustrien som eksempelvis kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler.

Den nye uddannelse er den første af sin slags i Danmark og er udviklet sammen med erhvervslivet. Fokus i uddannelsen ligger på kvalitetssikring, teknologi og innovation i fødevareproduktion samt det færdige produkt. Alle, der opfylder adgangskravene, bliver optaget på uddannelsen. Det er derfor muligt at ansøge helt frem til 5. juli.

Uddannelsen lærer de studerende at navigere sikkert i forhold til fødevarelovgivning og -sikkerhed. De bliver også trænet i at implementere kvalitetssikringsprogrammer og i at lede egenkontrol.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062