23948sdkhjf

Harboe solgte mere og tjente mindre

Massive investeringer påvirker årsregnskabet
Bryggerikoncernen Harboes nettoomsætning steg sidste år med fire procent til 1,43 milliard kroner, men overskuddet
før skat faldt fra 51,1 til 45,4 millioner kroner.

Det fortæller bryggeriet i en pressemeddelelse om 2016-regnskabet.

Væksten på omsætning er især drevet af koncernens nøglebrands på de internationale markeder, fremgår det. Afsætningen af øl og læskedrikke, herunder maltdrikke og malturtprodukter, steg med 1,7 procent til 6,10 millioner hektoliter.

- Vi investerer i disse år massivt i at opbygge og positionere vores nøglebrands på de internationale markeder, hvor vi ser et meget attraktivt potentiale for vækst og øget værdiskabelse – og aktiviteterne driver væksten i regnskabsåret. Samtidig har vi oprustet vores kompetencer inden for udvikling og kommercialisering af nye værdiskabende, maltbaserede ingredienser, som vi også forventer, vil blive et vigtigt fremtidigt bidrag til indtjeningen, siger Harboe-topchef Bernhard Griese i forbindelse med årsrapporten.

- Investeringerne og de øgede afskrivninger påvirker resultatet – både i år og i det kommende regnskabsår – men vi forventer, at væksten og den øgede værdi i vores produkter gradvist vil styrke indtjeningen, tilføjer han

Koncernen har i regnskabsåret investeret for godt 110 millioner kroner mod 76,8 millioner året før. Investeringerne handler primært om nye tekniske anlæg og optimering af procesudstyr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062