23948sdkhjf

Dansk tomatavler kaster millioner i svenske drivhuse

Med investeringen bliver firmaets svenske produktion større end deres danske.

Det fynske gartneri Alfred Pedersen & Søn, der står bag Katrine & Alfreds tomater, har netop investeret i omegnen af 50 millioner kroner i at udbygge deres tomatgartneri på den anden side af Øresund. Det skriver Fyens.dk.

Ejeren af tomatgartneriet mener, at han med øget produktion i Sverige kan dække et hul i markedet. 

- Det går stærkt i øjeblikket. Men vi gør det fordi Sverige har en høj import af tomater, og den svenske egenproduktion er begrænset. Men vi har en god forretning i Sverige, og det giver os plads til at udvide, siger Mads Pedersen, der står i spidsen for Alfred Pedersen & Søn til fyens.dk.

I flere år har gartneriets svenske produktion lavet væsentligt bedre resultater end produktionen i Bellinge uden for Odense, og derfor bliver den store investering langt uden for Danmarks grænser.

- Det svenske marked er mere lukrativt. For selvom vi får nogenlunde det samme for varerne, så er lønningerne i Sverige generelt lavere end i Danmark. I vores branche er lønnen i runde tal knap 20 procent lavere en herhjemme. Og når vi samtidig har en meget løntung produktion, så betyder det virkelig noget, siger Mads Pedersen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11