23948sdkhjf

Optimisme i branchen

De danske fødevarevirksomheder venter både på kort og lang sigt flere ordrer, stigende produktion, større investeringer, højere salgspriser og bedre økonomiske resultater.
Det viser en ny konjunkturanalyse fra organisationen Landbrug & Fødevarer, skriver Børsen i dag. Væksten henføres i høj grad til at komme fra udlandet.

Analysen viser, at over halvdelen af de adspurgte virksomheder forventer at øge antallet af medarbejdere i udlandet, mens hver tredje regner med nedgang i antallet af beskæftigede i Danmark. Samme tendens er gældende i forhold til investeringer. Her venter hver tredje en forøgelse, og igen primært uden for Danmarks grænser. 70 pct. venter større investeringer i udlandet.

I Danmark regner godt ti pct. med at skære ned, over halvdelen tror på omtrent uændret investeringsniveau, mens omkring hver tredje vil øge herhjemme.

Direktør i Landbrug & Fødevarer Claus Søgaard-Richter glæder sig over de posiitive tilkendegivelser i konjunkturanalysen. Han mener, at fødevarevirksomhederne på denne måde kan være med til at gøre Danmark større.

- Det er ikke en enten-eller diskussion. Fødevarevirksomhedernes vækst i udlandet er med til at holde gang i virksomheder og fødevareproduktion i Danmark. Regeringen og Folketinget har erkendt, at de producerende erhvervs udvikling i Danmark har haft negative konsekvenser, og vi er glade for, at der er sat en offensiv vækstpolitik på dagsordenen herhjemme, siger Claus Søgaard-Richter til avisen.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097