23948sdkhjf

Scanflavour mister halvdelen af medarbejderne

Produktionen i næsten helt ny fabrik bliver nedlagt
Konkurrenten Essentias opkøb af den jyske ingrediensvirksomhed Scanflavour kommer til at koste over halvdelen af stillingerne på fabrikken i Møldrup. Helt nøjagtigt er der lagt op til, at 82 stillinger skal nedlægges.

Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Essentia har taget den drastiske beslutning at stoppe produktionen i Scanflavours næsten nye, multimilliondyre fabrik, som siden indvielsen i 2016 har vist sig at være en økonomisk katastrofe. Eller som Essentia-direktør Asger S. Jacobsen formulerer det i folkebladet: Den genererer et stort, negativt cashflow.

- Forudsætningerne for produktionen holder ikke, så det har været en fejlslagen investering, og dermed har Scanflavour været en nødlidende virksomhed. Det vidste vi godt, men vi tror på, at det langsigtede potentiale er stort, og dermed er købet godt for os, og det tror jeg også på, at det langsigtet vil være for både Scanflavour og Møldrup, siger Asger S. Jacobsen til Viborg Stifts Folkeblad.

Ifølge direktøren vil en stor del af de medarbejdere, der bliver opsagt i Møldrup, blive tilbudt job på Essentias fabrik i Hobro, hvor man skal i gang med at udvide produktionen. Han tror på, at der på langt sigt igen vil være basis for at udvide produktionen i Møldrup, selv om der i første omgang bliver tale om delvist at flytte produktion fra Møldrup til Hobro - en overflytning, som i løbet af det næste års tid vil betyde nedlæggelse af yderligere 18 stillinger i Møldrup.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109