23948sdkhjf

Kelsen håber at nå milliarden

Høje råvarepriser kan bremse den fortsatte fremgang for småkageproducenten Kelsen Group, der i 2010 løftede omsætningen med næsten 130 millioner.
Kelsen Group, som fremstiller butter cookies, der i stigende grad sælger i Kina, kom ud af 2010 med en nettoomsætning på 882 mio. kr., en forbedring på små 130 mio. kr. i forhold til 2009-omsætningen på 745 mio. kr.

Selskabets resultat var ligeledes forbedret, og overskuddet var vokset fra 23 mio. kr. i 2009 til 54 mio. kr. sidste år. På den baggrund betegner ledelsen årets resultat som særdeles tilfredsstillende.

Stigningen i omsætning og overskud skal findes i afsætnings- og indtjeningsfremgang på markederne i Fjernøsten. Særligt det kinesiske marked tilbyder store muligheder for selskabets kager.

Råvarepriserne æder overskuddet
Den imponerende fremgang trues dog af de stigende råvarepriser, som er et stigende problem i hele sektoren.

- Vi er hårdt ramt af prisstigninger på smør, mel og sukker. Det har gjort, at vi i nogle tilfælde har måttet hæve priserne med op mod 28 pct. i år. Men det er i mange tilfælde ikke nok, og vi bliver nødt til at hæve priserne yderligere, siger adm. direktør i Kelsen Group, Brian Rønsholdt, til Børsen.

Milliarden indenfor rækkevide
Kelsons udvikling blev i 2010 i særlig grad drevet af det det kinesiske marked. Også i 2011 ventes Kina at sikre stor fremgang. Dog udgør råvarepriserne en forhindring for den fortsatte himmelflugt i indtjeningen:

- Vi venter en fortsat stærk udvikling i 2011 i særdeleshed trukket af Kina, og vi runder da meget muligt 1 mia. kr. i omsætning i år, hvis vi ikke smider for meget i afsætning på grund af de prisstigninger, vi skal gennemføre på grund af råvarepriserne, siger Brian Rønsholdt.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093