23948sdkhjf

Bagerbutikkerne lukker på stribe

Der er kun 600 bagerbutikker tilbage i Danmark og hver uge drejer en ny bager nøglen om.
Det er hårdt at være bager i krisetider.

Det må stadig flere bagermestre erkende landet rundt, hvor der i øjeblikket lukkes en bagerbutik hver eneste uge i gennemsnit.

Dårlige håndværkere og dårlige købmænd
Det nuværende antal af bagerbutikker er derfor nede i 600, mens først efter yderligere 2-300 lukninger vil trenden vende, skriver Dansk Handelsblad.

- Vi har desværre med for dårlige håndværkere at gøre, og hvis de heller ikke er gode købmand, giver det problemer, siger Erik Ellitsgaard, formand for Københavns Bagerlaug, til ritzau.

Bagerierne skal forny sig
Food Supply skrev mandag, hvordan tankstationerne erobrer en stadig større del af brødmarkedet , og den tendens kan Erik Ellitsgaard sagtens genkende.

- Supermarkederne bruger bagerafdelingen til at lokke kunder ind. De er i langt de fleste tilfælde billigere, end vi er, og det betyder mindre, hvad de kan tjene på brød og kager, hvis de tjener penge på andre varer i butikken, siger formanden.

Fra 300 til 86 i Københavns-området
Hans råd er derfor, at bagerne begynder at tænke i anderledes baner, hvis de fortsat vil holde sig i live. Det handler eksempelvis om at modernisere sig, så man tilbyder anden mad end brød.

- Eller du kan vælge at blive trendy, men du kan også være retro og være rendyrket bagerforretning, siger Erik Ellitsgaard.

Han driver selv Eriks Bageri på Amagerbrogade, som får 50 år siden var et af 300 københavnske bagerier. I dag er der bare 86 tilbage.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078