23948sdkhjf

Chr. Hansen tilbage på danske hænder

Novo A/S har købt Financière Star 1 S.A. ud af ingredienskoncernen for 4,2 mia. kr.
Chr. Hansen er nu fuldt ud tilbage på danske hænder, efter Novo Nordisk-fonden har købt Financière Star 1 S.A.’s andel på 25,66 procent af aktierne for 4,2 mia. kr.

- Aktieposten i Chr. Hansen kommer til at ligge parallelt med vores aktier i Novo Nordisk og Novozymes, så det bliver på den rigtigt lange bane, siger administrerende direktør Henrik Gürtler fra Novo A/S til Ritzau Finans.

Tæt på hjemmebanen
Aftalen er ikke endeligt godkendt af myndighederne, men den formalitet ventes overstået i løbet af årets første kvartal.

Med investeringen holder Novo sig nogenlunde på egen hjemmebane.

- Christian Hansen en rigtig god og veldrevet virksomhed. Vi foretrækker at investere i områder, vi har en lille smule forstand på, og det er det medicinske og bioindustrielle område. Det er derfor, vi har Novo Nordisk og Novozymes i dag, og Chr. Hansen passer fint ind i den bioindustrielle del af det, siger Henrik Gürtler.

Synergi
Novo-direktøren har ikke planer om at få kontrollerende indflydelse i Chr. Hansen, men afviser til gengæld ikke, at der kan opstå synergi mellem selskaberne i fremtiden.

- Vi er først og fremmest inde som finansiel investor. Det er klart, at der kan være nogle synergier omkring den viden, vi har i Novo-gruppen og den viden, de har i Chr. Hansen. Men ideen er, at de skal køre deres liv, siger Henrik Gürtler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094