23948sdkhjf

Select Salmon får ny adm. direktør

Den nye bestyrelse i fiskeforarbejdningsvirksomheden Select Salmon har afsat adm. direktør Brian Thygesen. Bestyrelsen vil ikke tolerere mere slinger i valsen.
En række bøder og sager ved fødevaremyndighederne får nu alvorlige konsekvenser for Brian Thygesen, der frem til i går var adm. direktør for Select Salmon. Den nye bestyrelse, der i februar blev indsat i virksomheden for at rydde op efter en række sager og bøder fra fødevaremyndighederne, har fået nok.

– Vi blev indsat som ny bestyrelsen i februar i år, og som det første har vi naturligvis krævet, at der blev rettet op på alle fejl og mangler. Vi er i fuld gang med at udvikle og implementere helt nye sikkerhedsprocedurer, og det skal derfor ikke være nogen hemmelighed, at bestyrelsen er dybt chokerede over en ny sag om vildledende markedsføring. I bestyrelsen tager vi meget skarpt afstand fra denne måde at drive virksomhed på, og hele forløbet er i sagens natur nødt til at have alvorlige konsekvenser for den ansvarlige direktør, siger John Klindt.

Krav fra bestyrelsen
Efter krav fra bestyrelsen i Select Salmon fratræder Brian Thygesen per dags dato derfor sin stilling som adm. direktør. Brian Thygesen grundlagde i 1997 Select Salmon, der sidste år omsatte for 120 mio. kr.

– Vi har fundet det nødvendigt at trække fronterne skrapt op: Enten trak bestyrelsen sig, eller også blev en ny direktør indsat. Brian Thygesen er derfor blevet frataget al ansvar for virksomheden, herunder fødevaresikkerhed og kvalitetskontrol. Han vil foreløbigt bevare en tilknytning til virksomheden under meget skrappe restriktioner og alene inden for indkøb og røgning. Som bestyrelse er det vores ansvar at sikre virksomhedens eksistens og de ca. 25 arbejdspladser på Select Salmon, og ligeledes skal vi kunne garantere vores kunder stabil levering. Derfor har vi behov for, at Brian Thygesen samarbejder med os, ikke mindst for at videregive alle nødvendige procedurer og informationer, siger John Klindt.

Dialog med fødevaremyndighederne
Ny adm. direktør for Select Salmon bliver 46-årige Klaus Jørgensen, der for bare halvanden måned siden blev hentet til virksomheden som økonomichef. Den nye direktør har sammen med bestyrelsen allerede i går rettet henvendelse til fødemyndighederne.

– Vi har kontaktet fødevaremyndighederne, da vi ønsker at videreudvikle og gennemgå vores nye kvalitets- og sikkerhedsprocedurer og gennem konstruktiv dialog og sparring kvalitetssikre vores tiltag. I Select Salmon vil vi ganske enkelt ikke tolerere flere fejl og mangler, og vi vil kunne garantere, at det ikke sker igen. Vi skal drive en professionel virksomhed, der er kendetegnet af kvalitetsprodukter, slutter John Klindt.


Læs også:
Fødevarekontrol vil standse lakse-direktør
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.147