23948sdkhjf

NNF slæber slagteri i Arbejdsretten

Moesgaaard Meat gik konkurs midt i juli og genopstod efter få dage med de samme personer på lønningslisten, men til en lavere timeløn.
Fødevareforbundet NNF og ledelsen på det genåbnede slagteri Moesgaard Meat i Naur ved Holstebro mødtes torsdag for at drøfte overenskomsten for de ansatte. Men efter dette første møde er de to parter ikke nået til enighed om slagteriets overenskomst for de ansatte.

De ansatte er gået ned i løn til nu 110 kr. i timen, efter slagteriet er genåbnet i en ny form. Ledelsen mener, at de efter genåbningen ikke længere er bundet af den overenskomst Moesgaard Meat tidligere havde med Danske Slagtermestre (DSM).

NNF anerkender ikke denne udlægning og mener slagteriet underbetaler deres ansatte med 33 kr. i timen. Forbundet vil derfor have Arbejdsretten til at afgøre striden.

NNF tror på medhold
Formand for lokalafdelingen Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland Steen Hartmann er ikke tvivl om, at Arbejdsretten vil give forbundet medhold:

- Selv om der har været tale om en konkurs, så er her tale om en virksomhedsoverdragelse, blandt andet fordi, det er de samme personer, der står bag de to virksomheder. I følge loven om virksomhedsoverdragelse, er det dermed fortsat overenskomsten med Fødevareforbundet NNF, der gælder, siger Steen Hartmann.

Han slår samtidig fast, at sagen er principiel for Fødevareforbundet NNF, der ikke vil acceptere, at arbejdsgivere aflønner medarbejdere lavere end overenskomsten foreskriver. Og ifølge den overenskomst Moesgaard Meats ansatte arbejdede under frem til konkursen, er timelønnen 143,43 kroner – eller 33,43 kroner mere end det medarbejderne får i det nye Moesgaard Meat.

Læs også: Vestjysk slagteri konkurs - og igang igen
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096