23948sdkhjf

Skandinaviens største honningproducent skifter ejer

Selskabets adm. direktør Helle Reinevald har sammen med lokale midtjyske investorer købt Jakobsens A/S, og sammen har de planer om en større eksportsatsning til blandt andet Kina.
I Kina spiser de honning. Og meget gerne europæisk honning i høj kvalitet og produceret under forhold med høj grad af fødevaresikkerhed. I Aulum i Midtjylland har Skandinaviens største producent af honning, Jakobsens A/S, allerede skubbet døren til det kinesiske marked på klem.

Administrerende direktør fører an
Drivkraften bag eksportsatsningen er administrerende direktør Helle Reinevald, der sammen med en gruppe lokale erhvervsinvestorer, Gacelle A/S, netop har købt virksomheden. Sælger er medstifter og hidtidig hovedaktionær Jan Jakobsen, der efter salget fortsætter som bestyrelsesmedlem i Jakobsens A/S.

- Jakobsens har et godt fundament på det danske og det skandinaviske marked – især Sverige og Finland. Igennem de seneste år har vi arbejdet hårdt på at være gode sparringspartnere til vores kunder, og samtidig har vi valgt at investere kraftigt i effektiviseringer og optimeringer i vores produktion. Både for at klare os på et Skandinavisk marked med hård konkurrence og for at være klar til en vækst på eksportmarkederne, siger Helle Reinevald.

Hun er uddannet cand. merc. jur. og kom til Jakobsens A/S i 2005 som manager. I 2009 blev hun udnævnt til administrerende direktør.

God respons fra eksportmarkeder
- Vores fokus på og investering i tiltag på nye forretningsområder og eksportmarkeder har været begrænset, men har alligevel givet god respons. Blandt andet har vi sendt den første container honning af sted til Kina, som med en større investering i salgsressourcer kan blive et spændende marked. Desuden har vi også allerede opnået betydelig vækst i salget af honning til catering og fødevareindustri i Danmark, siger Helle Reinevald.

Status og perspektiver, der gør Jakobsens til en interessant investering for Helle Reinevald og de lokale investorer.

- Jeg er meget glad for samarbejdet med Gacelle, som i ejerkredsen rummer en række forskellige erhvervsmæssige kompetencer, som kan blive værdifuld sparring. Det betyder også noget, at investorerne er lokale. Vi taler samme sprog, og der er aldrig for langt til et hurtigt og påkrævet møde. Det giver os en dynamisk virksomhedskonstruktion, siger Helle Reinevald.

Grundlægger overdrager med glæde
Personligt glæder Jan Jakobsen sig også over generationsskiftet.

- Der er al mulig grund til at tro, at Jakobsens kan forsætte den udvikling, virksomheden har gennemlevet på foreløbig blot 16 år. Jeg overdrager en virksomhed med et stærkt team og et stort potentiale, som jeg glæder mig til at følge, siger Jan Jakobsen.

Han grundlagde i 1996 Jakobsens A/S sammen med Knud Hvam, der solgte sin andel for år tilbage.

Størstedelen af den danske detailhandel får i dag leveret honning fra Jakobsens, der også eksporterer til de største detailkæder i Sverige, Finland og England. I 2001 byggede virksomheden ny fabrik i Aulum, hvor der løbende er investeret i procesudstyr – senest i 2010 i et nyt tappeanlæg.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095