23948sdkhjf

Regeringen afskaffer fødevareafgifter

Som en del af aftalen om finansloven for 2013 er regeringen og Enhedslisten enige om at afskaffe de omstridte fedt- og sukkerafgifter.
Regeringen afskaffer nu de omstridte afgifter på fedt og sukker som en del af den nys indgåede finanslov for 2013 med Enhedslisten.

- Vi må erkende, at disse afgifter gav store administrative omkostninger. Det er ikke det, der er brug for i den nuværende økonomiske situation. Vi har lyttet til de bekymringer, der har været, og sat handling bag ordene med en ambitiøs og fuldt finansieret afgifts- og konkurrencepakke, der giver lavere afgifter på forbrugernes varer, og samtidig sikrer bedre konkurrencevilkår for virksomhederne. Det synes jeg godt, vi kan være tilfredse med, siger skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

Læs også: Sådan reagerer branchen på droppede fødevareafgifter

Økonomi- og Indenrigsminister, Margrethe Vestager (RV), hæfter sig ved, at ændringerne kan være med til at bevare dagligvarehandlen i Danmark.

- Med pakken fastholder vi arbejdspladser i Danmark, mindsker grænsehandlen og virksomhedernes administration. Det er godt. Samtidig har vi fundet en finansiering, der strukturelt er neutral. Det er også godt, siger hun.

Finanslovsaftalen kan læses i sin fulde ordlyd her .
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078