23948sdkhjf

Chr. Hansen-regnskab kom godt fra start

Med det nye kvartalsregnskab har Chr. Hansen kursen sat, mener analytiker.
Onsdag blev ingrediensvirksomhedens første kvartalsregnskab udsendt, og det viser fremgang på flere punkter. Det samlede samlede salg er steget med syv procent, mens den samlede omsætning for årets første kvartal er på 178,5 millioner euro (1,3 milliarder kroner), hvilket var lidt under forventningen.

Indtjeningen er dog steget med 22 procent og er dermed en smule bedre end den gennemsnitlige spådom hos analytikerne.

"Regnskabet bør berolige investorerne om, at Chr. Hansen har kursen sat, og det er svært at ryste selskabet, også med udefrakommende faktorer. De har så mange vækstmarkeder, at en svag markedsudvikling i Sydeuropa ikke påvirker dem," siger Chr. Hansen-analytiker Morten Imsgard fra Sydbank til Ritzau Finans.

Tilfredse investorer

Investorerne ser også ud til at være nogenlunde tilfredse. Selskabets aktie faldt en anelse onsdag formiddag, men klarer sig bedre end den generelle udvikling for de store danske selskaber i det toneangivende C20 CAP-indeks, skriver Berlingske Business.

Resultaterne er især hjulpet godt på vej af, at salget af "Kulturer og Enzymer" vokser med 10 procent. Til gengæld ser det ikke specielt godt ud for salget af bakterier i det forretningsområde, der hedder probiotika, som laver bakterier til fødevarer.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078