23948sdkhjf

Slagteri-konkurs en realitet

Rygterne om Jutland Meat holder stik. Den hollandske ejer bad fredag eftermiddag skifteretten om at tage slagteriet under konkursbehandling.
Efter flere års forsøg på at finde investorer eller en køber til Jutland Meat kaster hollænderen Frans Stortelder nu håndklædet i ringen. Han indgav fredag eftermiddag en konkursbegæring til skifteretten. Det oplyser Fødevareforbundet NNF på sin hjemmeside.

Tillidsrepræsentant i chok
Meldingen kommer som et chok for tillidsrepræsentant Ole Hedegaard, som torsdag efermiddag afbrød en udlandsrejse for at mane konkursrygterne til jorden.

– Men desværre holdt rygterne stik. Det forventede jeg ikke. Konkursbehandlingen kom som en bombe på mødet fredag eftermiddag, hvor medarbejderne var indkaldt. På den anden side er jeg ikke overrasket. Den hollandske ledelse har altid holdt kortene tæt ind til kroppen og i det daglige har vi kun fået meget få oplysninger. Det har været op ad bakke at være tillidsrepræsentant, siger Ole Hedegaard til fødevareforbundet NNF.

Læs også: Konkursrygter får bønder til at tilbageholde svin

Advokat Anders Hauge Gløde, advokatfirmaet Bech-Bruun i København, er udpeget som kurator. Finder han ikke en løsning inden for 14 dage står 215 slagteriarbejdere og 35 funktionærer til at miste deres arbejde.

Tican vil aftage svin
De ramte svineproducenter er derimod blevet inviteret indenfor hos Tican. Thisted-slagteriets direktør Ove Thejls fortæller til P4 Midt og Vest, at slagteriet har ledig kapacitet i løbet af året og at man derfor har muluighed for at aftage nogle af de knap 12.000 svin, som Jutland Meat indtil i fredags slagtede hver uge.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093