23948sdkhjf

Mave-tarm studier driller Chr. Hansen

Chr. Hansens studier af probiotiske kulturer har ikke givet de ventede resultater, hvorfor udviklingsaktiviteterne nu nedskrives med 60 mio. kr.
Chr. Hansen sælger en række probiotiske kulturer, dels som ingrediens i i yoghurt (Cultures & Enzymes Division), dels som kosttilskud (Health & Nutrition Division).

Chr. Hansen er i dag markedsledende på probiotiske kulturer og har haft et stort ønske om at fastholde denne position. På den baggrund iværksatte Chr. Hansen i 2010 et program for kliniske studier. Programmet skulle styrke dokumentationen af de positive effekter af to af de vigtigste probiotiske stammer på immunsystemet og mave-tarm funktionen.

- Trods indikationer på positive resultater blev studiernes primære effektmål ikke mødt og Chr. Hansen vurderer derfor, at der ikke er tilstrækkelig data til at få godkendt en sundhedsanprisning af sundhedsmyndighederne i EU, hedder det i en meddelelse fra virksomheden.

På den baggrund har ingredienskoncernen valgt at nedskrive sine aktiverede udviklingsomkostninger med 8 mio. euro eller omregnet ca. 60 mio. kr.

Chr. Hansen søger fortsat at differentiere sig gennem dokumentation af de positive effekter af probiotiske kulturer og vil foretage yderligere analyser, før der tages beslutning om virksomhedens fremtidige aktiviteter indenfor dette område.

Samlet set udgør forretningen med de probiotiske kulturer mindre end 7% af den samlede omsætning for Chr. Hansen og forventningerne til 2012/13 er derfor uændrede.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094