23948sdkhjf

FoodTech: Bæredygtig emballage er på menuen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berry Superfos Randers a/s

Plastemballage er og bliver en holdbar og bæredygtig løsning til fødevarer. Kom forbi Superfos på FoodTech messen, og hør om vores nye spændende emballageløsninger og udviklingsprojekter.

Hører du til blandt fagfolk i fødevareindustrien, er du højst sandsynlig ude efter holdbar og samtidig bæredygtig fødevareemballage. Og hvis det er noget, du har fået smag for, skal du huske at komme forbi Hal M, stand 9550, hvor du finder Superfos, en virksomhed i Berry Global. Vi er med på FoodTech fagmessen fra den 29. september til den 1. oktober 2020 i Messecenter Herning.

Genanvendelse vinder indpas
Jørgen Bitsch, General Sales Manager hos Superfos, fortæller, hvorfor du skal lægge vejen forbi:

“Med syvmileskridt er vi hos Superfos i gang med at øge vores udbud af bæredygtige løsninger til fødevareindustrien. Eksempelvis tilbyder vi emballager med sort masterbatch uden farvekomponenten carbon black. Når vores kunder vælger den, bidrager de til at reducere mængden af den plast, som ikke kan genanvendes, i affaldsstrømmen.”

”Yderligere er vi ved at undersøge en avanceret genanvendelsesteknik, der gør det muligt at bruge 30% genanvendt polypropylen (rPP) i fødevareemballager, og som også baner vejen for øget brug af genanvendt polyethylenterephthalat (rPET). Det synes vi selv er ret spændende. Vi glæder os til at vise vores FoodTech besøgende nye emballageløsninger, der er klar til brug, samt nogle lovende testresultater til fremtidig innovation,” tilføjer han.

Sådan nedsætter vi plastforbruget
Plastik er et fantastisk, omkostningseffektivt og værdifuldt emballagemateriale, men i disse tider kan vi ikke komme uden om at gentænke brugen af råplast. Superfos er glad for at kunne tilbyde to nye løsninger, som kombinerer plast og pap – den ene er termoformet, den anden sprøjtestøbt. I begge tilfælde er plastandelen holdt så lavt som muligt, samtidig med at emballagens styrke er bevaret. Besøg vores stand, hvor vi viser prøveeksemplarer.

Vægtreduktion er en anden velafprøvet vej til et mindre plastforbrug. I årenes løb har Superfos opnået afgørende vægtreduktion for flere emballager. Et af de nyere resultater er, at låget til en 1 kg yoghurt spand er blevet 20% lettere end før.

Hvad nyt er på vej?
For at gøre vores emballageløsninger endnu lettere, arbejder Superfos på et antal banebrydende procesteknologier. Indtil nu tyder testresultater på, at vi kan skære 20 - 30% af vægten. Andre innovative testprojekter drejer sig om plast, der er baseret på vedvarende kilder fra nordisk skovbrug. Disse peger på, at der kan bruges op til 30% biobaseret materiale i fremstillingen af fødevareplastemballage af topkvalitet.

“Superfos har så meget at byde på for tiden, og vi regner med at se mange interesserede besøgende hos os i Hal M, Stand 9550. Her kan man blive opdateret på seneste nyt indenfor bæredygtig plastemballage. Desuden viser vi prøver på klassiske, populære emballager som UniPak, SuperLightTM og EasySnackingTM. Vores FoodTech-hold glæder sig,” siger Jørgen Bitsch.

Hygiejne er en topprioritet
Du kan være helt sikker på, at der er masser af håndsprit på vores stand, og selvfølgelig sørger vi hele tiden for at rense alle overflader med desinficerende vådservietter. Disse vådservietter er for resten emballeret i en praktisk spand med tud og genluk. Superfos har med succes udviklet denne løsning, som rigtig mange kunder i HORECA og fødevareindustrien har taget særdeles godt imod. Kom selv og se den!

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berry Superfos Randers a/s

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos Randers a/s

Send til en kollega

0.062