23948sdkhjf

Ønsk dig en robot af din chef i julegave

| Medlemsnyhed | Indrykket af BILA A/S

Hvad skal der ligge i julegaven fra chefen i år? Ifølge Jan Bisgaard Sørensen, CEO i BILA A/S, bør det være en julegave, som styrker din arbejdsplads og dens arbejdsmiljø.

Robotter kan gøre din arbejdsplads sundere, sjovere og mere sikker, men de gør også virksomheden mere konkurrencedygtig og robust. Så derfor bør du faktisk ønske dig en robot af din chef i julegave. 

I månedsvis er din chef blevet bombarderet med tykke kataloger og mails med julegaveforslag til de ansatte – for eksempel lysestager eller en plaid med firmalogo. Hvorfor ikke spare chefen for det svære valg og ønske dig en robot i år?

Erfaringerne viser nemlig, at robotter ikke kun gør arbejdslivet bedre, sundere og mere interessant for de ansatte, men også styrker din arbejdsplads så meget, at virksomheden må ansætte flere efter at have investeret i robotter.

Får du chefen til at købe en robot til dig, så bliver du mere produktiv og får et sundere og sjovere job, hvor du kan skabe større værdi og bevare en hæderlig løn for din flid og omhu. Det er med andre ord en myte skabt af teknologiforskrækkede mennesker, at robotterne stjæler dit og mit job: Netop robotter kan være med til at sikre, at der fortsat triller penge ind på kontoen hver måned. Historisk set har teknologi altid skabt flere nye jobs, end den har overflødiggjort. Men teknologiudviklingen kræver også, at du kompetencemæssigt flytter dig med mulighederne og indtager nye roller.

Lær det selv og øg dit værd

Med en såkaldt kollaborativ eller samarbejdende robot, en cobot, som du kan bruge i dit job til de kedelige, støjende, støvende, gentagne bevægelser, giver du faktisk både dig selv og virksomheden en bedre fremtid. En cobot behøver ikke bures inden for sikkerhedens skyld i store bure eller bag hegn. Det er en fiks seks-akset arm, der kan monteres med forskelligt værktøj for enden. Den ruller du bare hen til dig, så den kan slibe, polere, føde, fylde op, pakke og pick’n’place. Du kan så selv tage dig af de mere komplicerede opgaver imens. 

Det varer mindre end en time at lære, hvordan du indstiller din cobot, hvis du for eksempel investerer tiden i Universal Robots Academy, der ligger gratis på nettet på en verden af sprog.

Du kan finde inspiration til snakken med din chef ved at zoome ind på erfaringerne på andre danske arbejdspladser. 

Giv os en ekstra  ”robotkollega”

Hos glashærderiet Mirit Glas i Vojens har en cobot frigjort operatører fra kedelige maskinpasningsopgaver til udviklingsopgaver, så de ansatte bruger dagen på noget, som robotter til gengæld er dårlige til.

Det har løftet stemningen mærkbart i produktionen, at medarbejderne har fået en mere alsidig hverdag. For der er jo ingen mennesker, der har lyst til at stå og lave det samme hele dagen lang. Det har robotten til gengæld ikke noget problem med,  og medarbejderne er så begejstrede for robotten, at de håber på at få endnu en robotkollega i fremtiden, siger produktionschef i Mirit Glas, Keld Lauridsen.

1 robot blev startskuddet til fire nye jobs

I 2016 startede Jesper Larsen virksomheden Vivo Production, der laver spåntagende bearbejdning og smedearbejde. Virksomheden fik hurtigt vind i sejlene. For at holde omkostningerne på nede i sin nystartede virksomhed lagde ud med at anskaffe en UR10 cobot som første ”medarbejder” i 2016. I dag har virksomheden fire personer ansat -  og en væsentligt større maskinpark.

Danske lønmodtagere er optimistiske

Ønsker du dig en robot, er du ikke alene. En undersøgelse fra LO viser, at danske lønmodtagere er optimistiske, når det handler om teknologiske forandringer på deres arbejdspladser. Et flertal af dem er enige i, at automatisering enten skaber nye jobs eller er med til at sikre, at arbejdspladser i Danmark bevares. Det viser en undersøgelse, som Danmarks Statistik har foretaget for LO blandt mere end 5000 danskere på arbejdsmarkedet. Endnu flere erklærer sig enige i udsagn om, at digitalisering og automatisering erstatter rutineprægede arbejdsopgaver med nogle nye og mere interessante, giver bedre arbejdsprocesser og skaber bedre arbejdsmiljø.

Også Dansk Metal har anbefalet, at vi for at bevare arbejdspladser og vækst får flere robotter i industrien. I takt med at det bliver sværere at finde arbejdskraft, ikke mindst teknisk, bliver dette endnu mere relevant. For eksempel kan robotsvejsere overtage mange opgaver, efterhånden som det bliver sværere at rekruttere  svejsere.

Så sus ind til chefen, og bed om en robot som avanceret værktøj – ikke som erstatning for dig, men som din nye føjelige makker, der tager alt det kedelige, støjende og tunge arbejde, mens du laver det interessante.

Glædelig jul!


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Danmark
BILA A/S

Send til en kollega

0.063