23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Til fødevarer: Plastemballage med genanvendt indhold

Fødevareproducenter kan nu nyde godt af plastemballage i fødevarekvalitet fra Superfos. Emballagen er fremstillet med indhold af genanvendt plast, som er ISCC PLUS certificeret.

Fødevareproducenter, der bakker op om den cirkulære økonomi, kan nu bidrage yderligere i samarbejde med Superfos, en virksomhed i Berry Global. Plastemballagevirksomheden tilbyder nemlig fødevaregodkendte emballageløsninger af polypropylen, der er fremstillet med ISCC certificeret genanvendt indhold.

ISCC PLUS certificering giver tryghed
Den uafhængige tredjepartscertificering er ISCC – ”International Sustainability and Carbon Certification” – og den giver tryghed i forhold til den faktiske brug af cirkulære polymerer. Der er heller ikke gået på kompromis med emballagekvaliteten. Omtrent en tredjedel af Berry Superfos fabrikkerne er allerede ISCC PLUS certificeret, og der kommer flere til hen ad vejen.

Søren Marcussen er Regionsdirektør hos Superfos’ nordiske region. Han er yderst tilfreds ved at præsentere denne spændende emballagemulighed, fremstillet med genanvendt materiale via Avanceret Genanvendelse:

“Når man vælger en emballage med genanvendt indhold, hjælper det med at reducere mængden af plast, der går til deponering. Plast er sådan et alsidigt materiale og har en masse fordele, så i stedet for at undgå det, skal vi vælge en bæredygtig tilgang og gå efter ‘Reduce, Reuse and Recycle’. Det er præcis det, vi gør, og jeg er glad for at understrege, at det er en reel løsning her og nu. Hos Superfos er vi allerede i gang med specifikke projekter sammen med kunder og har stor succes med det.”

Avanceret genanvendelse er cirkulær
Avanceret Genanvendelse er et håndgribeligt eksempel på den cirkulære økonomi. I øjeblikket er pyrolyse den mest udbredte form for Avanceret Genanvendelse. I pyrolysen opvarmes plasten uden ilt, hvilket betyder, at den brydes ned til kemisk råmateriale som kan bruges til at fremstille genanvendt polypropylen og polyethylen i en kvalitet, der svarer til nyt råmateriale. Det indgår så i fremstillingen af nye plastemballageløsninger. Et yderligere plus er, at emballage, der er fremstillet med avanceret genanvendt materiale, også kan genanvendes. Cirklen er fuldstændig.

Genanvendt materiale styrker bæredygtighedsprofil
Genanvendt plast er en værdifuld ressource i den cirkulære økonomi – og kan potentielt give et løft til fødevarevirksomheders bæredygtighedsprofil. Ved at tilvælge genanvendt materiale  bidrager  man til at reducere mængden af fossilt materiale, der ellers skulle til for at fremstille plastråmateriale.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK43239511
P nummer: 1003207217

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operational Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Send til en kollega

0.034