23948sdkhjf

Plastrester ender med at rense vand i dambrug

| Medlemsnyhed | Indrykket af Berry Superfos

Når Berry Superfos fremstiller plastemballage, kan rester ikke undgås. Det, som ikke bliver genbrugt, bliver sendt til genanvendelse, og bliver fx til elementer til biologisk vandrensning.

På Berry Superfos fabrikken i Randers produceres der hver dag massevis af emner til plastemballage. Så vidt det er muligt bliver de plastrester, der uundgåeligt følger med produktionen, samlet og genbrugt på stedet. Nogle af resterne egner sig ikke til genbrug. De bliver ikke kasseret, men indgår i stedet i den cirkulære økonomi via genanvendelse.

I først omgang bliver resterne behandlet hos en virksomhed tæt på fabrikken i Randers. Den er specialiseret inden for mekanisk genanvendelse og modtager restmateriale fra Berry Superfos Randers samt fra en række andre plastvirksomheder. Plastmaterialet bliver behandlet derefter købt – nu i form af granulat, kværn eller pulver − af forskellige industrielle plastvirksomheder, som  bruger det at fremstille nye vigtige produkter af genanvendt plast. 

En af dem er Dania Plast, en dansk virksomhed med et stort internationalt marked. Dania Plast fremstiller  sprøjtestøbte komponenter af PP (polypropylen) til industriel brug, som eksempelvis en serie biomedier, der sælges under  varemærket RK BioElements.   

Biologisk filter af genanvendt PP bliver brugt verden over
RK BioElements bruges til effektiv biologisk rensning af vand i akvakultur og er en kæmpe succes på verdensplan. Kunderne bruger elementerne til at rense det vand, der er i lukkede kredsløb i fiskedambrug på land. RK BioElements har en stor styrke og holder meget længe, og dambrug verden omtaler deres kvalitet og vandrensende effekt i meget positive vendinger.

Mange plusser for den cirkulære økonomi

Morten Primdal, administrerende direktør hos Dania Plast, siger:

“RK BioElements renser vandet biologisk, så det kan recirkuleres, så på den måde bidrager vores produkter til et forbedret miljø samt til et reduceret vand- og energiforbrug. Nå man ser på formålet med vores produkter, giver det rigtig god mening at bruge genanvendt plast til at fremstille dem, sådan at vi også understøtter den  cirkulære økonomi.”

Hos Berry Superfos er fabrikschef  Hanne Bloch Andreasen også meget tilfreds med, at man arbejder sammen med en genanvendelsesvirksomhed og indirekte med Dania Plast for at sikre, at rester ikke bliver til affald:

“Det er tilfredsstillende at vide, at den plast, som vi ikke kan bruge, kan blive til noget så smart og miljøbevidst som RK BioElements. Vi vil til enhver tid gerne bidrage til en mere cirkulær økonomi.”

Medlemsnyhed

Indrykket af
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062