23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nemt for nybegyndere og effektivt for erfarne

– KUKA.AppTech gør programmering både lettere og hurtigere

Hurtig og sikker programmering kombineret med stor enkelhed – det er det, KUKA.AppTech-konceptet handler om.
– Det er en meget fleksibel løsning, der tager robotprogrammering til et nyt, meget brugervenligt niveau, siger Micael Amandusson, channel manager hos KUKA Nordic.

Det, der gør KUKA.AppTech speciel, er opbygningen i moduler. Softwaren bruger foruddefinerede strukturer og sekvenser. Kort sagt kan man sammenligne det med dengang for 30 år siden, hvor hjemmecomputere gik fra at kræve et vist kendskab til programmeringssprog, til at Microsofts Windows-miljø og Apple-computere slog igennem.
– Vi taler om en kraftig forenkling, hvor man ikke skal have en teknisk uddannelse for at kunne programmere. Selv nybegyndere i robotter kan være med, siger Micael Amandusson.

I drift på rekordtid
Men KUKA.AppTech gør det ikke bare nemmere. Men også meget hurtigere.
– Robotterne er i drift på rekordtid. Tidsbesparelsen er cirka 30 procent.
En anden finesse er, at det er muligt at arbejde offline. Den person, der arbejder med robotten, kan teste bevægelser og bygge sekvenser direkte i sin laptop, uden selv at være i nærheden af robotten. KUKA.AppTech består som nævnt af en række programmoduler, der indeholder funktionalitet, som normalt kræves af slutbrugere i de fleste programmer. Eksempler på dette er PLC integration, hjemkørsel efter kollision, automatisk ændring af lastdata for blot at nævne nogle få.
Det smarte programmeringskoncept udnytter viden og erfaring, som KUKA har opbygget gennem årene, hvor forskellige industrielle applikationer blev designet. De styringskoncepter er blevet brugt til at lave softwarens moduler.

Smart selv for eksperter
Men en mere erfaren robotprogrammør behøver ikke at føle sig begrænset af de færdige moduler.
– Bevægelsesrutinerne og sekvenserne kan udvides og programmeres, hvis man har lyst, siger Micael Amandusson, der mener, at KUKA.AppTech er meget mere end en lettelse for nybegyndere.
– Programbiblioteket har meget at byde på for mere erfarne programmører. Det fungerer rigtig godt selv til mere avancerede løsninger og sparer en masse tid, siger han.

KUKA Nordic AB
Hårup Tværvej 1
8600 Silkeborg
Silkeborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32605192

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047