23948sdkhjf

UR-robot udnytter CNC-maskine fuldt ud

| Medlemsnyhed | Indrykket af BILA A/S

Hos NEK værkstøjsfabrik har UR-robotten effektiviseret serieproduktionen og overtaget store dele af deres manuelle og monotone arbejdsopgaver

 

NEK Værktøjsfabrik købte den første UR-robot i 2022. En CoboPower CNC-loader med en UR10e stående på et bord. Virksomheden har i forvejen kendskab til robotter, da de har andre robotter stående i deres produktion. Virksomheden valgte at automatisere for at skabe teknisk udvikling og så gode muligheder i at investere i en UR-robot. Med CoboPower CNC-loader får virksomheden fuld udnyttelse af deres CNC-maskine hele døgnet ubemandet.

  • Effektiviseret serieproduktion
  • Forbedre arbejdsmiljø
  • Fleksibel løsning

Fuld udnyttelse af maskine

"Med denne løsning for vi udnyttet vores maskine meget mere, hvilket gør at vi kan effektivisere vores produktion endnu mere,” siger Jesper Andersen, CEO.

For NEK Værktøjsfabrik var det vigtigt, at løsningen var fleksibel så robotten kunne flyttes alt efter behovet i produktionen. Virksomheden lever af at lave støbeværktøjer, serieproduktion, og derfor var det også vigtigt at effektivisere serieproduktionen mest muligt.

”Vi kan køre mere effektivt og profitabel nu, og vores monotone arbejdsopgaver bliver reduceret, så vores operatører bliver frigjort til andre værdifulde opgaver i produktionen,” siger Jesper Andersen, CEO.

Øget fokus på automatisering i fremtiden

Automatisering er ikke nyt for NEK Værktøjsfabrik, som har haft robotter i deres produktion i et stykke tid. Den nye cobot fra Universal Robot er blevet en ny ”kollega” hos virksomheden, og har været et positivt valg, da den både er brugervenlig og sikrer et bedre arbejdsmiljø.

"Vi ser helt sikkert muligheder i at automatisere yderligere i vores produktion i fremtiden. Det er klart den vej man skal gå. Det er svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og med en UR-robot kompenserer vi for dette,” slutter Jesper Andersen, CEO.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
BILA A/S

Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Danmark
BILA A/S

Send til en kollega

0.093